Luuk Gielen leidt UZSC langs landskampioen

UTRECHT - De waterpolomannen van UZSC hebben in de eredivisie goede zaken gedaan. In Gouda werd GZC Donk met 12-10 verslagen. Door die overwinning is UZSC nu gedeeld koploper. Maarliefst vijf teams haalden 12 punten uit 5 duels. Daaronder behalve UZSC ook ZPC Amersfoort.
UZSC stond na het eerste kwart met 6-3 achter, maar herstelde zich in de loop van de wedstrijd. Bij rust leidde de thuisploeg nog met 8-6, na drie kwarten was het 9-9 en uiteindelijk won UZSC dus. Luuk Gielen was in Gouda de grote man bij UZSC. Hij maakte acht van de twaalf treffers.
Eerder dit seizoen verloor UZSC nog van GZC Donk met 11-7. Toen betrof het de wedstrijd om de Super Cup, tussen regerend landskampioen GZC Donk en bekerwinnaar UZSC.