RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Spakenburg en IJsselmeervogels stellen winst in eerste helft veilig, zegeloos GVVV opnieuw onderuit

1/4
VEENENDAAL - In de tweede divisie heeft Spakenburg met 4-2 gewonnen van Excelsior Maassluis. De buren van IJsselmeervogels waren op bezoek bij Jong FC Volendam met 0-1 te sterk. GVVV heeft opnieuw verloren. HHC Hardenberg was in Veenendaal met 0-2 te sterk.

Ranglijst
IJsselmeervogels is door de zege naar de middenmoot van de tweede divisie geklommen. De Rooien staan in plaats van vijftiende nu twaalfde. Spakenburg heeft plek zestien ingeruild voor plaats vijftien. GVVV wacht nog altijd op de eerste winst van het seizoen. De Veenendalers staan laatste met slechts één punt uit acht duels.

Spakenburg na eerste helft op rozen
In de vijftiende minuut sloeg clubtopscorer Floris van der Linden toe. De spits van de Blauwen werkte de 1-0 binnen op aangeven van Wimillio Vink.

Een kwartier toverde Vink nog tweemaal een assist uit de hoge goed. In minuut 29 gaf hij voor op Robin Eindhoven die raak schoot. Een minuut later legde Vink de bal op het hoofd van Frank Schilder. Hij kopte de 3-0 binnen.

Maar Spakenburg kon het ook zonder de assists van Vink. Van der Linden, zijn tweede van de dag en zijn zevende van het seizoen, schoot in minuut 40 vanuit een scrimmage raak waardoor het 4-0 werd.

In de tweede helft scoorden Dave van Delft en Gabri Urbanus nog namens de bezoekers maar de zege van De Blauwen kwam niet meer in gevaar.

Verslaggever Bert Kous over de winst van Spakenburg

15' Floris van der Linden (1-0)
29' Robin Eindhoven (2-0)
30' Frank Schilder (3-0)
40' Floris van der Linden (4-0)
75' Dave van Delft (4-1)
87' Gabri Urbanus (4-2)
Tweede zege op rij voor IJsselmeervogels
Verdediger Daniel van Son bracht IJsselmeervogels in de negentiende minuut op 0-1 voorsprong. Hij schoot de bal hard in het doel van Jong FC Volendam.

In het laatste kwartier van de tweede helft drong Jong FC Volendam flink aan. IJsselmeervogels daarentegen loerde met de 0-1 stand juist op de counter. Beide ploegen scoorden niet meer waardoor De Rooien voor de tweede week op rij de driepunter pakten.

Verslaggever Mark Kloostra over de winst van IJsselmeervogels

19' Daniel van Son (0-1) GVVV niet opgewassen tegen HHC Hardenberg
Na iets minder dan twintig minuten voetballen leek GVVV op voorsprong te komen tegen de middenmoter van de tweede divisie. Joshua Patrick schoot raak maar op het moment dat hij de bal van teamgenoot Kaj Huisman kreeg stond hij buitenspel.

In de tweede helft viel er wel een geldig doelpunt. Maar aan de zijde van HHC Hardenberg. Glenn Kobussen zette de 0-1 op het scorebord in Veenendaal. De ploeg van trainer Jochem Twisker zette nog op alles op alles om er een punt uit te slepen. Ook een driedubbele wissel een kwartier voor tijd hielp hierbij niet.

Aan de andere kant werd nog wel gescoord. Steff Kaptein kwam drie minuten voor tijd 1-op-1 met doelman Johan Jansen en zette de 0-2 eindstand op het scorebord.

Verslaggever Arnold Schenk over de nederlaag van GVVV

53' Glenn Kobussen (0-1)
87' Steff Kaptein (0-2)

Later verschijnen hier ook de wedstrijdverslagen van Jong FC Volendam - IJsselmeervogels en Spakenburg Excelsior Maassluis.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -