RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Handhaving voor honkballers Quick Amersfoort na moeizaam seizoen: 'Groot compliment'

1/3
AMERSFOORT - De honkballers van Quick Amersfoort hebben zich verzekerd van handhaving in de hoofdklasse. Het beslissingsduel in Amersfoort tegen Hoofddorp Pioniers eindigde in 4-3. "Het publiek en de jongens bleven spirit tonen en dat is een groot compliment", zegt coach Marco Wels tegen RTV Utrecht.

De ploegen hielden elkaar lang in evenwicht. Na de tweede inning stond het 1-1. In de de derde inning pakte Hoofddorp Pioniers een 1-3 voorsprong. In de vierde en vijfde inning trokken de Amersfoorters de stand gelijk. In de negende en tevens laatste inning viel het beslissende punt.

Een goede Stijn kan ons innings geven"
Marco Wels

Goed spel Stijn Bruins Slot
Wels was te spreken over onder meer de prestaties van zijn speler Stijn Bruins Slot. "Hij was in goede doen. En een goede Stijn kan ons innings geven en dat heeft mij het het team gedaan. Als je alles bij elkaar optelt, dan hebben we de pitching goed voor elkaar gehad en dan speel je goede duels. Dat is de rekensom van het seizoen."

Stijn Bruins Slot vond het een moeilijk seizoen. "We hebben veel tegenslagen gehad. We hebben calls gekregen, het veld werkte niet mee, maar vandaag hebben we het goed kunnen oplossen", vertelt de speler, die aangeeft bij RTV Utrecht volgend jaar weer het shirt van Quick te dragen.

Stijn Bruins Slot in gesprek met verslaggever Rijk van den Bunt


Veel publiek
Wels is het eens met dat het een pittig seizoen was, maar hij genoot tegen Hoofddorp Pioniers van het vele publiek. "Iedereen was positief. Zij en de jongens bleven spirit tonen en dat is een groot compliment."

Door de zege hoeft Quick geen duel om handhaving te spelen tegen de kampioen van de eerste klasse. Competitiegenoot Storks gaat die wedstrijd spelen.

De voorbereiding was niet optimaal voor Quick. Op hun sportpark Dorrestein werd op zaterdagochtend brand gesticht.

Trainer Marco Wels over onder meer het duel tussen zijn Quick Amersfoort en Hoofddorp Pioniers


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -