RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Quick grijpt laatste strohalm: 'Als het erop aan komt kunnen we best een potje breken'

1/3
AMERSFOORT - Quick heeft in de hoofdklasse honkbal zijn laatste strohalm gegrepen om promotie/degradatiewedstrijden te voorkomen. De Amersfoorters wonnen in de 'Bottom Four' van de hoofdklasse in acht innings met 11-1 van directe concurrent Storks. 'Vandaag werd alles gedaan wat we wilden, in combinatie met dominante pitching. Dan win je gewoon', reageerde coach René de Vries na afloop.

Storks nam meteen in de eerste slagbeurt de leiding. Brendly Martina scoorde op een honkslag van Ibrahin Redan. Quick liet het er niet bij zitten en boog de wedstrijd onmiddelijk weer om. Mees Robberse en Jordy Burger maakten er in de gelijkmakende slagbeurt 2-1 van op een opofferingsslag van Bryan Engelhardt en een honkslag van Taylor Clemensia. "Als je dingen traint en het komt er niet uit dan is dat vervelend," zei De Vries. "Vandaag zie je dat het allemaal goed komt. Als we dingen doen die we kunnen doen kunnen we best een potje breken."

Coach René de Vries: 'We kunnen beste een potje breken'


In de tweede inning liep Quick uit naar 3-1. Pascal Zegwaard scoorde op een honkslag van Mees Robberse. De Amersfoorters namen geen gas terug. De volgende slagbeurt kwamen er opnieuw twee punten binnen.

Quick laat de knuppels spreken
De tweede helft van de zesde inning leverde opnieuw punten op voor Quick. Rowan van Hoek scoorde voor de Amersfoorters op een infield honkslag van Burger. Jorge Hernandez sloeg met alle honken bezet een twee-honkslag waarop nog eens drie man scoorden (9-1). Pascal Zegwaard sloeg in de 8e inning nog een solo-homerun, waarna Mees Robberse er 11-1 van maakte waarna de mercy-rule in werking trad.

De Zweedse werper Jacob Syren kreeg in 8 innings slechts 1 punt tegen.


Als Quick zondag opnieuw weet te winnen eindigt het op zijn minst gelijk met Storks in de eindstand. De Amersfoorters hebben dan nog een inhaalduel met Pioniers om een beslissingswedstrijd met Storks te ontlopen. Als Quick en Storks gelijk eindigen spelen de twee ploegen een beslissingsduel wie het gaat opnemen tegen de kampioen van de 1e klasse. "Eigenlijk moeten we morgen winnen om de inhaalwedstrijd tegen Quick zin te kunnen geven", besluit De Vries.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -