RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Supporterscollectief doet oproep: gedraag je in het stadion


UTRECHT - Het Supporterscollectief Nederland roept toeschouwers van voetbalwedstrijden op zich te gedragen. In vijf dagen tijd zijn er drie incidenten in voetbalstadions geweest, maar volgens voorzitter Matthijs Keuning is er geen sprake van een trend.

Een van de incidenten speelde zich af tijdens de wedstrijd FC Utrecht tegen RKC Waalwijk. Het duel lag bijna een half uur stil omdat aanhangers van FC Utrecht plastic bierglazen en aanstekers op het veld gooiden. De scheidsrechter stuurde na twee waarschuwingen de spelers naar de kleedkamers. De aanklager betaald voetbal heeft al laten weten dat er een vooronderzoek komt naar het gedrag van de FC Utrecht supporters.

Voor de wedstrijd ging het al mis tussen FC Utrecht supporters


Later ging het ook mis tijdens de wedstrijden GO Ahead Eagles - PEC Zwolle en Groningen - Vitesse. Als het zo doorgaat worden er maatregelen genomen. Matthijs Keuning: "Niemand zit te wachten op netten langs het veld of dichte biertaps." Bij het supporterscollectief zijn supportersverenigingen van bijna alle profclubs aangesloten. Het collectief hoopt dat de KNVB en de clubs de fans zullen oproepen zich wat beter te gedragen.

Na anderhalf jaar mogen vanaf aankomende zaterdag de stadions weer volledig worden gevuld. Dat was door de coronacrisis lange tijd niet mogelijk. Dat betekent dat zaterdag om 21.00 uur de Galgenwaard vol mag stromen voor de wedstrijd van FC Utrecht tegen PEC Zwolle.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -