KNVB beker: IJsselmeervogels verslaat Sportlust'46, ook GVVV en DOVO ronde verder

© RTV Utrecht/Namen & Rugnummers
PROVINCIE UTRECHT - IJsselmeervogels, GVVV en DOVO hebben zich geplaatst voor de eerste ronde van de KNVB beker. In de tweede voorronde versloeg IJsselmeervogels het Woerdense Sportlust'46 na verlenging met 3-1. Ook GVVV won na verlenging met 3-1, van VVOG. DOVO had tegen GOES genoeg aan 90 minuten enn won met 2-1.

IJsselmeervogels met hangen en wurgen

IJsselmeervogels speelde in Bunschoten een prima eerste helft tegen Sportlust'46, dat een divisie lager speelt. Vlak voor rust kwam de thuisploeg verdiend op 1-0, toen Khalid Tadmine de 1-0 maakte op aangeven van Daniel van Son.
Na rust gooide Sportlust de schroom van zich af. Nick Verhagen schoot halverwege de tweede helft de 1-1 binnen. De Vogels kwamen er niet meer aan te pas, maar na 90 minuten stond het 1-1.
In de verlenging bracht Poepon IJsselmeervogels op 2-1. Kort daarna had Sportlust pech, toen Mark van der Weijden de paal trof. Invaller Yassine Tekfaoui, die al de assist gaf op de 2-1, schoot in de tweede helft van de verlenging uit een counter de beslissende 3-1 binnen.

Eindelijk winst voor GVVV

GVVV zorgde in de bekerwedstrijd tegen VVOG voor een primeur. Voor het eerst dit seizoen kwam de ploeg op voorsprong, en voor het eerst stonden de Veenendalers bij rust niet achter. De voorsprong kwam al na twee minuten tot stand, toen Jordy Bitter profiteerde van goed doorgaan van Tom Oostinjen.
VVOG na daarna het initiatief en maakte na 18 minuten gelijk via Mitchel Dijkhof. De ploeg uit Harderwijk bleef daarna sterker maar kreeg geen grote kansen. GVVV kreeg die wel, maar Jordy Bitter faalde oog in oog met de doelman.
Vlak na rust hield GVVV-doelman Jan van Willige, die in de beker mocht keepen in plaats van Johan Janssen, zijn ploeg op de been op een inzet van andermaal Dijkhof. Nadat trainer Jochem Twisker Kai Huisman en Achraf Nejmi had ingebracht voor Tom Oostinjen en Mart de Jong, trok GVVV het initiatief naar zich toe.
Toch duurde het tot in de verlenging voordat de Veenendalers hun verdiende voorsprong kregen. Invaller Melvin van der Haar bediende Lars te Teije, die prima raak kopte. Jan van Willige voorkwam daarna de gelijkmaker, waarna Melvin van de Haar de wedstrijd in de tweede helft van de verlenging besliste met een fraaie lob over de doelman. Dat betekende de eerste seizoenszege voor GVVV, dat in de competitie 1 punt heeft uit vijf duels.

DOVO wint in Zeeland

DOVO kwam in de uitwedstrijd op een 1-0 achterstand door een strafschop. Sabir Achefay bracht de Veenendalers een kwartier voor tijd langszij met een pegel van afstand.
Acht minuten voor tijd kopte Nick Hak de 2-1 voor binnen, na een voorzet van Nick de Bondt. In de extra tijd kwam de ploeg van Florian Wolf nog goed weg, toen de thuisploeg de lat raakte.