RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Spakenburg is wangedrag van 'fans' meer dan zat

1/3
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het bestuur van voetbalclub Spakenburg heeft een deel van de zichzelf HKS (Harde Kern Spakenburg) noemende fans voor onbepaalde tijd een stadionverbod opgelegd. De reden daarvoor is het wangedrag rond de uitduels tegen Scheveningen en Kozakken Boys, en een wapenvondst na de thuiswedstrijd tegen Katwijk. "Het gros van deze groep is geen lid van onze club, maar zij schaden wel ons imago", schrijft het bestuur van de tweede divisionist op de website. "Wij draaien als vereniging wel op voor de materiŽle schade."

Bekijk hier het interview met SV Spakenburg-voorzitter Klaas Hartog


"Wij als club zijn het intimiderende en provocerende gedrag van deze lieden, ook richting onze eigen vrijwilligers, meer dan zat", schrijft het bestuur. "Er is zowel in Scheveningen als in Werkendam, bezocht met busvervoer buiten de vereniging om, het nodige vernield. Dankzij de inzet van onze stewards, die van Kozakken Boys en hulp van een aantal eigen supporters, kon een enorme kloppartij voorkomen worden."

Na de thuiswedstrijd tegen Katwijk werd een plastic zak met zelfgemaakte slagwapens gevonden. "Daarmee zou het niet moeilijk zijn geweest iemand voor het leven te verminken", aldus het statement van de club. De club heeft bovendien sterke signalen dat drugsgebruik binnen deze groep eerder regel dan uitzondering is.

Spakenburg gaat de betreffende fans voor zover ze bij de club bekend zijn persoonlijk benaderen. Zo'n twintig supporters hebben nu een stadionverbod. Maar de club sluit niet uit dat die groep groter wordt. Ook zal de club deze informatie en degene om wie het gaat delen met politie, justitie en de overige clubs in de tweede divisie, zodat ook zij passende maatregelen kunnen nemen. De fans kunnen nog wel in beroep tegen het besluit.

 De zelfgemaakte wapens (l) en een voorbeeld van de vernielingen (r) De zelfgemaakte wapens (l) en een voorbeeld van de vernielingen (r) | Foto: Spakenburg


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -