RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Quick begint degradatiestrijd met krappe nederlaag

1/2
AMERSFOORT - Quick Amersfoort is de strijd tussen de onderste vier begonnen met een nederlaag tegen DSS/Kinheim. In Haarlem werd het 4-2.

In de tweede inning opende de thuisploeg de score op het werpen van Quick-pitcher Oskar Syrén. Sem Kuijper sloeg een 3-honkslag, waarop Koen Halderman binnenkwam, waarna hij zelf scoorde op een opofferingsslag van Matis Crouwel.

In de vierde inning trok Quick de stand gelijk. Taylor Clemensia sloeg een 2-run-homerun. De klap van de rechtsvelder van de Amersfoorters was op dat moment pas de eerste honkslag van Quick. In de aansluitende slagbeurt wist DSS/Kinheim echter alweer een gaatje te slaan toen Kuijper voor de tweede keer scoorde. In de 8e inning bracht de thuisploeg de marge weer op twee.

Materiaalpech
De wedstrijd tussen DSS/Kinheim en Quick was de eerste wedstrijd in de serie. De twee clubs troffen elkaar donderdagavond al in Amersfoort, maar dat duel werd gestaakt. Tijdens de wedstrijd sneuvelde de pitcherplaat. Nadat er de hele vrijdag aan werpheuvel geklust was werd duidelijk dat het duel die dag nog niet kon worden ingehaald. Zodoende is de eerste wedstrijd naar maandag verplaatst.

 De nieuwe pitcherplaat op Sportpark Dorrestein De nieuwe pitcherplaat op Sportpark Dorrestein | Foto: Marco Wels

Zondag spelen Quick en DSS/Kinheim ook tegen elkaar in Amersfoort. Die wedstrijd begint om half drie en is live te horen op Radio M Utrecht 93.1FM.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -