Sterk FC Utrecht met 3-1 de baas over Feyenoord

UTRECHT - FC Utrecht heeft het thuisduel met Feyenoord overtuigend gewonnen. De Utrechters speelden goed en dat resulteerde in een 3-1 winst op de Rotterdammers.

Ranglijst

Door de winst is FC Utrecht naar de derde plek in de eredivisie geklommen. De ploeg van trainer René Hake heeft zeven punten uit drie duels. Nummer twee Ajax heeft hetzelfde aantal punten maar een beter doelsaldo dan de Utrechters. PSV gaat met het maximale aantal van 9 punten aan de leiding.

FC Utrecht knokt zich in de wedstrijd

In de eerste tien minuten had Feyenoord het betere van het spel. FC Utrecht knokte zich in de wedstrijd en pakte de overhand. Dat leverde kans op kans op, maar geen treffer. Waar de Utrechters zichzelf niet wisten te belonen was het Feyenoord dat wel toesloeg. Luis Sinisterra schoot de 0-1 binnen uit een counter.
Nog voor rust kwam de Utrechtse gelijkmaker op het scorebord. Op aangeven van Tasos Douvikas tikte Willem Janssen van dichtbij de 1-1 binnen. De 35-jarige aanvoerder kroonde zich met dat doelpunt tot de vijfde oudste doelpuntenmaker ooit van FC Utrecht. Alleen Leo van Veen, Willem van Hanegem, Alfons Groenendijk (ook allen 35) en Wlodzimierz Smolarek (37) waren ouder.

Sterk uit de kleedkamer

Na rust ging FC Utrecht door waarmee het bezig was: scoren. In de 48e minuut scoorde Moussa Sylla de 2-1. De Fransman kopte, na doorkoppen van Mike van der Hoorn uit een hoekschop, de 2-1 binnen. Niet veel later kreeg FC Utrecht een strafschop nadat Simon Gustafson werd neergehaald. De Zweed ging vervolgens zelf achter de bal staan en faalde niet vanaf 11 meter: 3-1.
FC Utrecht kon met deze voorsprong rustig achterover leunen. Feyenoord probeerde daarvan te profiteren maar dit lukte niet. Nadat trainer Hake Mahi, Van Overeem en Van de Streek inbracht voor Ramselaar, Timber en Douvikas ging FC Utrecht weer aandringen. Zo waren Mahi en Sylla rond de 80e minuut beiden dicht bij de 4-1, maar tien minuten later bleek 3-1 de eindstand.
FC Utrecht - Feyenoord

44' Luis Sinisterra (0-1)
45+3' Willem Janssen (1-1)
47' Moussa Sylla (2-1)
51' Simon Gustafson (3-1)