RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Mackaij, Van Dijk, Bredewold en Van den Berg naar EK wielrennen

WOERDEN/PROVINCIE UTRECHT - Vier wielrenners uit de regio Utrecht gaan volgende maand van start op het EK wielrennen in Trentino, ItaliŽ. Ellen van Dijk uit Woerden is een van hen. Zij komt bij de vrouwen uit in de wegwedstrijd en de tijdrit.

De 34-jarige Van Dijk werd al vier keer Europees kampioene tijdrijden. Dat deed de specialiste in 2016, 2017, 2018 en 2019. Vorig jaar veroverde ze zilver op het EK.

Floortje Mackaij ontbreekt in de wegwedstrijd bij de vrouwen, maar ze komt wel in actie in Trentino. De Woerdense maakt namelijk deel uit van de Mixed Relay, een ploegentijdrit met mannen en vrouwen. Ze vormt een team met Jos van Emden, Koen Bouwman, Bauke Mollema, Demi Vollering en Amy Pieters.

Ook bij de beloften zijn er twee Utrechtse deelnemers. De Hooglandse Mischa Bredewold doet mee aan de wegrit bij de U23-vrouwen, terwijl Marijn van den Berg uit De Meern van de partij is bij de beloften mannen.
Het Europees kampioenschap wielrennen in Trentino, ItaliŽ vindt plaats van 8 tot en met 12 september.

Woensdag 8 september: EK mixed relay (met Floortje Mackaij)

Donderdag 9 september: EK tijdrijden elite vrouwen (met Ellen van Dijk)

Vrijdag 10 september: EK op de weg U23-vrouwen (met Mischa Bredewold)

Zaterdag 11 september: EK op de weg U23-mannen (met Marijn van den Berg) en EK op de weg elite vrouwen (met Ellen van Dijk)


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -