Tweede divisie: Comeback voor Spakenburg en IJsselmeervogels, GVVV begint met nederlaag

Excelsior Maassluis - IJsselmeervogels
Excelsior Maassluis - IJsselmeervogels © RTV Utrecht
VEENENDAAL - De tweede divisie is weer helemaal los. In de eerste speelronde van het seizoen wisten IJsselmeervogels en Spakenburg zich na een 2-0 achterstand terug te knokken naar 2-2 gelijkspel. GVVV begon minder goed aan de competitie. De Veenendalers verloren met 2-0 van Rijnsburgse Boys.

IJsselmeervogels toont veerkracht en pakt punt

Na iets minder dan een half uur voetballen pakte Excelsior Maassluis de voorsprong tegen IJsselmeervogels. Calvin Tureajj wist na een solo de bal achter doelman Jaimy Schaap te werken: 1-0.
Dezelfde Tureajj was het na rust die ook de 2-0 tegen de touwen werkte namens IJsselmeervogels. Met nog iets meer dan twintig minuten te gaan liet Danny van den Meiracker zich zien. Met een prachtige omhaal maakte de spits de 2-1. In minuut 80 leek IJsselmeervogels via Pieter Langedijk de gelijkmaker op het scorebord te zetten.
De scheidsrechter keurde die goal echter af. De grensrechter had gezien dat Langedijk hands had gemaakt. Maar de 2-2 kwam er alsnog. In de 88e minuut was het Steven Sanches Angulo die vanuit een hoekschop de gelijkmaker wist binnen te werken.
29' Calvin Tureajj (1-0)
53' Calvin Tureajj (2-0)
69' Danny van den Meiracker (2-1)
88' Steven Sanches Angulo (2-2)

Comeback Spakenburg tegen Jong Volendam

Spakenburg begon goed aan het duel. Na een kwartier was er een grote kans voor Floris van der Linden. Het lukte de aanvaller echter niet om oog in oog met de doelman van Jong FC Volendam de score te openen. Dat gebeurde wel aan de andere kant. Na een hoekschop bracht Jim Beers de bezoekers op voorsprong: 0-1.
In de tweede helft breidde Achraf Douiri, die afgelopen zomer IJsselmeervogels inruilde voor Jong Volendam, de score uit naar 0-2 voor Jong Volendam. In de 81e minuut was de spanning toch weer terug. Invaller Lowie van Zundert maakte de aansluitingstreffer en zette daarmee de 1-2 op het scorebord. Diezelfde Van Zundert had twee minuten later de kans om ook de 2-2 te maken, maar hij schoot hard over.
Maar de comeback werd compleet gemaakt. Drie minuten voor het einde van de wedstrijd kregen De Blauwen namelijk een strafschop. Floris van der Linden ging achter de bal staan en faalde niet: 2-2.
20' Jim Beers (0-1)
58' Achraf Douiri (0-2)
81' Lowie van Zundert (1-2)
87' Floris van der Linden (2-2)
Spakenburg - Jong Volendam
Spakenburg - Jong Volendam © RTV Utrecht

GVVV onderuit tegen Rijnsburgse Boys

In de eerste helft waren het de bezoekers van Rijnsburgse Boys die de leiding hadden, op het scorebord en op het veld. In de 25e minuut resulteerde dat in de 0-1 van Jeroen Spruijt. De aanvaller van Rijnsburgse Boys maakte vlak voor rust ook de 2-0 door in een 1-op-1 situatie met doelman Johan Jansen van GVVV niet te falen.
In de eerste keer dat Rijnsburgse Boys in de tweede helft voor het doel van GVVV kwam, was het gelijk weer raak. In minuut 65 schoot Furhgill Zeldenrust de 0-3 binnen in het Veenendaalse doel.
25' Jeroen Spruijt (0-1)
40' Jeroen Spruijt (0-2)
65' Furhgill Zeldenrust (0-3)