RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Lars van den Berg vreest voor einde seizoen na zware schouderblessure

DE MEERN - Slecht nieuws voor wielrenner Lars van den Berg. De 23-jarige renner uit De Meern heeft in de Ronde van de Limousin een flinke schouderblessure opgelopen.

Van den Berg kwam dinsdag in de eerste etappe van de Franse rittenkoers hard ten val, waarna hij meteen naar zijn schouder greep. Hij moest opgeven. In het ziekenhuis van Guťret bleek dat het schoudergewricht dat de verbinding vormt tussen het sleutelbeen en zijn schouderblad uit de kom is geschoten.

Ik moet nog naar een specialist in Nederland, maar de meesten zeggen dat mijn seizoen nu over is"
Lars van den Berg

Groupama-FDJ, de Franse ploeg van Van den Berg, laat weten dat er geen breuken geconstateerd zijn. De coureur uit De Meern zal terugkeren naar Nederland om daar te herstellen onder toezicht van een specialist.

"Iemand van de ploeg Arkťa-Samsic ging onderuit en nam mij mee. Zo viel ik bovenop mijn schouder. Het voelt alsof mijn sleutelbeen gebroken is", vertelt Van den Berg aan RTV Utrecht. "Ik moet nog naar een specialist in Nederland, maar de meesten zeggen dat mijn seizoen nu over is."

Eerder deze maand was Van den Berg in de Ronde van Burgos ook al ten val gekomen, maar dat was zonder al te veel schade. Na de Tour du Limousin stonden onder meer de Bretagne Classic en de Ronde van Luxemburg op zijn programma, maar het is onzeker of hij op tijd fit is daarvoor.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -