Nederlandse hockeyers verliezen laatste groepsduel

UTRECHT/BILTHOVEN - De Nederlandse hockeyers hebben op de Olympische Spelen hun tweede nederlaag geleden. In de laatste groepswedstrijd was Duitsland met 3-1 te sterk voor de ploeg van bondscoach Max Caldas.
Beide landen waren al zeker van een plek in de kwartfinales.
Niklas Wellen nam na 10 minuten met een tip-in het eerste doelpunt voor zijn rekening en Constantin Staib maakte er in de 41e minuut 2-0 van. 7 minuten voor tijd zette Timm Herzbruch de Duitsers met een backhand zelfs op 3-0. Vlak voor tijd deed Jeroen Hertzberger nog iets terug, waardoor de uitslag nog iets draaglijker werd.

Regiogenoten

In de selectie van Oranje zitten Kampong-spelers Sander de Wijn, Robbert Kemperman, Jonas de Geus, Lars Balk en Jip Janssen. Ook Bilthovenaar Thierry Brinkman behoort tot de Olympische ploeg.
Eerder in de poulefase had Oranje al verloren van België (1-3) en tegen Groot-Brittannië werd het 2-2. Zuid-Afrika (5-3) en Canada (4-2) werden wel verslagen. Op het moment dat het duel tussen Nederland en Duitsland was afgelopen, kon de eindstand in de groep nog niet worden opgemaakt. Op het andere veld treden de Belgen en Britten tegen elkaar aan en dat duel is een half uur later begonnen.