RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hockeysters winnen ook derde groepsduel in Tokio

PROVINCIE UTRECHT - De hockeysters hebben op de Olympische Spelen in Tokio ook hun derde groepswedstrijd gewonnen. De ploeg won met 5-0 van Zuid-Afrika en gaat daarmee aan de leiding in de groep.

In het begin van de wedstrijd kreeg Caia van Maasakker van het Bilthovense SCHC drie keer de kans op de openingstreffer uit een strafcorner. Maar ze slaagde er niet in de score te openen. Dat lukte even later Frédérique Matla wel. Zij maakte de eerste twee doelpunten.

Marloes Keetels maakte later de 3-0. Felice Albers verlengde in het laatste kwart een voorzet van Maria Verschoor en Verschoor tipte zelf een voorzet van Matla binnen voor de 5-0.

De hockeysters hadden eerder met 5-1 India verslagen. Daarna won Oranje met 4-0 van Ierland. Dus gaat de ploeg van bondscoach Alyson Annan nu aan de leiding in groep A.

Naast Van Maasakker telt de ploeg nog meer hockeysters uit onze provincie. Namens SCHC zitten ook Xan de Waard en Laurien Leurink in de selectie. Net als Malou Pheninckx van het Utrechtse Kampong, Eva de Goede uit Zeist en de Amersfoortse Josine Koning.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -