RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kemperman en Brinkman trots op EK-winst: 'Boost richting Tokyo'

1/4
UTRECHT/BILTHOVEN - Kampong-hockeyer Robbert Kemperman en Bilthovenaar Thierry Brinkman konden zaterdag hun geluk niet op. De twee werden met het Nederlands team Europees kampioen en dat geeft ze veel vertrouwen richting de Olympische Spelen van komende zomer.

Deze is nu afgevinkt"
Robbert Kemperman

Na een zinderde slotfase kreeg Oranje de gouden plak omgehangen. "We hadden het niet zo gepland, maar het pakte goed uit", aldus Kemperman in Namen en Rugnummers. Ook Brinkman was enorm blij met de gouden plak. "Echt genieten. We hebben een prachtige week gehad met zijn allen."

De hockeyers wonnen de finale van het EK tegen Duitsland na shoot-outs. In de reguliere speeltijd was het 2-2 geworden. "We hebben veel op de shoot-outs geoefend, dus we gingen er met veel vertrouwen in", zegt de hockeyer van Kampong. Kemperman had veel dank naar zijn keeper Pirmin Blaak. "Die was heer en meester."

Kampong-hockeyer Robbert Kemperman: 'Op zijn Duits Duitsland verslagen, dat is lekker'


Brinkman maakte de tweede shoot-out van Oranje. "Er stond natuurlijk wat druk op. Je doet je best en wil hem maken met je plan. Hij ging erin, dus hij was goed genoeg", lacht de Bilthovenaar die tegen België nog een shoot-out had gemist. "Dat neem je natuurlijk mee. Ik was vandaag overtuigd van mijn eigen kunnen."

Op naar Tokyo
De EK-winst geeft de Nederlandse mannen natuurlijk veel vertrouwen richting de Olympische Spelen. "We hebben dit gezien als een proces richting Tokyo. We wilden hier pieken en in Japan. Deze is nu afgevinkt", aldus Kemperman.

We hebben dit toernooi ook nog een hoop dingen gezien die beter kunnen"
Thierry Brinkman

Volgens Brinkman kan dit EK op meerdere manieren een goede invloed hebben op de Spelen. "Deze gouden plak geeft een boost", aldus Brinkman. "Maar we hebben dit toernooi ook nog een hoop dingen gezien die beter kunnen. Die twee dingen zijn heel positief voor de rest van de zomer."

Bilthovenaar Thierry Brinkman geniet van zijn gouden plak


Brinkman weet wat er beter moet richting Tokyo. "We staan soms te lang onder druk. We moeten sneller het initiatief zien terug te krijgen. Op de Spelen kan dat voor ellende zorgen, dus daar moeten we aan gaan werken."

De Nederlandse hockeyers beginnen de Olympische Spelen op 24 juli met het groepsduel tegen België.

 Thierry Brinkman tilt de beker omhoog in Amstelveen Thierry Brinkman tilt de beker omhoog in Amstelveen | Foto: Orange Pictures


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -