Sari van Veenendaal speelt belangrijke rol bij bekerwinst PSV

NIEUWEGEIN - De Nieuwegeinse keepster Sari van Veenendaal heeft zaterdag een belangrijke rol gespeeld in de winst van PSV in de finale van de KNVB-beker tegen ADO Den Haag. De Eindhovenaren wonnen met 1-0.
ADO had de kans op voorsprong te komen. De ploeg kreeg op curieuze wijze een strafschop toegekend in de zeventiende minuut nadat Janou Levels van PSV appelleerde voor hands van een ADO-speelster, maar zelf de bal tegen haar hand kreeg. Gwyneth Hendriks miste van 11 meter, keepster Sari van Veenendaal keerde de bal.
In de rest van de wedstrijd was de keepster uit Nieuwegein ook belangrijk met reddingen. Ze tikte onder andere een afstandsschot uit de kruising. Tien minuten voor tijd zag ze Joëlle Smits de winnende treffer binnenkoppen.

Eerste bekerzege

Het is voor PSV de eerste keer dat de vrouwenploeg de KNVB-beker wint. De Eindhovenaren eindigden in de Eredivisie als tweede achter kampioen FC Twente.