RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Jeroen Cavaljé ook volgend jaar coach ZPC Amersfoort

AMERSFOORT - Jeroen Cavaljé is ook volgend jaar coach ZPC Amersfoort. De 41-jarige Edenaar verving in april de bij de waterpolo-eredivisionist weggestuurde Gianluca Sattolo.

Voormalig international Cavajlé zou aanvankelijk tot het einde van dit seizoen aanblijven, maar besloot er na intensief overleg met zijn vrouw toch nog een jaar aan vast te plakken.

"Afgelopen seizoen, met vroege trainingen, was het alllemaal wat lastig te combineren met een jong gezin", verklaart Cavaljé zijn besluit. "Maar we hopen dat we volgend seizoen weer wat later trainen, dan gaat dat ongetwijfeld makkelijker."
Jeroen Cavaljé speelde zelf waterpolo voor Polar Bears en speelde in Italië en Spanje. Ook speelde hij voor het Nederlands team. Als speler van Polar Bears werd hij drie keer landskampioen.
De combinatie gezin-waterpolo is voor Cavaljé, die als coach van Polar Bears in Ede één keer de beker won, niet de enige reden om aan te blijven. "De voornaamste reden is het plezier dat ik eraan beleef. Dat, plus het feit dat de combinatie volgend jaar waarschijnlijk makkelijker te maken is, is voor mij de reden om aan te blijven."

Selectie volgend seizoen
Cavaljé kan in Amersfoort volgend seizoen nie meer beschikken over Sam Kunz, Danny Budding en Mitchell Budding. Kunz vertrekt naar Polar Bears, de gebroeders Budding keren terug naar De Robben.

Versterking zal vooral van buiten de club komen, verwacht Pieter Klaasse van de technische commissie. "We hebben wel goeie eigen jeugd, maar die zijn 15, 16 jaar. Die zijn nog te jong om voor de leeuwen te gooien."

ZPC Amersfoort heeft overigens de tijd om de selectie op orde te brengen. De bond heeft de overschrijvingstermijn verlengd tot na de zomervakanties. Voorheen moesten de overschrijvingen op 1 juni binnen zijn.

"Dat is een goeie zaak", vindt Klaasse. "Nu kun je tenminste nog handelen als een speler in augustus bekend maakt dat hij naar het buitenland vertrekt."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -