RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

ZPC Amersfoort houdt zicht op halve finale KNZB Beker

1/3
AMERSFOORT - De waterpolomannen van ZPC Amersfoort hebben een belangrijke zege geboekt in de KNZB Beker. Door een 13-10 overwinning op directe concurrent ZVL houden de Amersfoorters zicht op de halve finale.

De bezoekers uit Leiden schoten uit de startblokken, maar ZPC Amersfoort poetste de 0-3 achterstand nog in het eerste kwart weg. In de tweede periode nam de ploeg van trainer Jeroen Cavaljť een voorsprong, die niet meer uit handen gegeven werd.

In het vierde en laatste kwart stond het even 13-7 voor ZPC Amersfoort. ZVL deed daarna nog wat terug, maar het bleef bij 13-10 in zwembad Amerena. Uitblinker aan Amersfoortse zijde was keeper Boyd Vermeulen, die veel reddingen verrichtte.

Feit is dat wij nog ergens voor spelen en ZVL niet"
Jeroen Cavaljť, trainer ZPC Amersfoort

"Het ging prima op zich. We begonnen iets minder omdat we drie grote kansen missen. Maar daarna kom je goed terug en neem je afstand. Bij 13-7 heb je het binnen en dan wordt het nog 13-10, maar het was een prima wedstrijd", blikt Boyd Vermeulen terug.

In de tweede periode speelde de doelman een heldenrol met diverse reddingen, waaronder een met zijn hoofd. "Dan kop je hem eruit. Misschien zag hij een gaatje boven mijn hoofd", lacht hij.

Jeroen Cavaljť: "Onze spelers zijn individueel beter, maar dat wint nooit van een team"


Trainer Jeroen Cavaljť had geen vrees na de snelle 0-3 achterstand. "Feit is dat wij nog ergens voor spelen en ZVL niet. Zij hadden iets van: 'We gaan lekker ballen en dan zien we wel'. Ik denk dat wij goed zijn door blijven trainen, waardoor we meer fitheid hadden. Onze spelers zijn individueel beter, maar dat wint nooit van een team", zegt hij.

Strijd in de top van de groepsfase
Door de overwinning komt ZPC Amersfoort in de groepsfase van KNZB Beker op 10 punten uit vijf duels. Concurrenten UZSC (eerste met 12 punten) en Het Ravijn (derde met 8 punten) hebben nog een wedstrijd tegoed ten opzichte van Amersfoort.

Boyd Vermeulen: "We gaan ons niet twee keer laten overvallen door PSV"


Zondag speelt ZPC Amersfoort de laatste wedstrijd in de poulefase. Om 13.00 uur is PSV de tegenstander in Eindhoven. "We hebben het niet in eigen hand, maar we moeten het beste ervan maken om morgen ook te winnen", kijkt Vermeulen vooruit. "PSV is een vervelend team, maar dat weten we. En we gaan ons niet twee keer laten overvallen."

Het gaat in de groepsfase van de KNZB Beker om een halve competitie, waarin de ploegen ťťn keer tegen elkaar spelen. Daarna gaan de nummers 1 en 2 van elke groep naar de kruisfinales, die over een wedstrijd gespeeld worden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -