RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Havenga kijkt met trots terug op jaren bij Kampong: 'Betrokkenheid op club doet me veel'

1/2
UTRECHT - Hockeyer Martijn Havenga van het Utrechtse Kampong heeft zaterdag zijn laatste wedstrijd gespeeld. "Ik ben trots op het team en wat we in de afgelopen acht jaar hebben bereikt", zegt de hockeyer bescheiden.

Havenga, die in 2013 bij Kampong kwam, speelde zelf ook een belangrijke rol in de successen, waaronder het landskampioenschap in 2017. Hij scoorde in een duel tegen Oranje Rood, waardoor Kampong de play-offs haalde. Uiteindelijk werd de landstitel binnengesleept.

Havenga voelt nog steeds de waardering binnen de club voor zijn prestaties. "Dat is echt het mooie aan Kampong. Mensen op de club vergeten dat niet. Dat doet me nog steeds veel. Nu nog zijn ze superbetrokken ondanks coronaperikelen."

Martijn Havenga in gesprek met verslaggever Floris Mulder over zijn tijd bij Kampong.


In 2018 prolongeerde Havenga met Kampong de titel. Ook won de voormalig Oranje-international met de Utrechtse ploeg de Euro Hockey League in 2015-2016.

Strafcornerspecialist
Een paar weken geleden kreeg Havenga een bos bloemen van Kampong als bedankje voor zijn bewezen diensten. Dat was na de laatste reguliere wedstrijd in de competitie. Daarna ging Havenga in de play-offs op jacht naar zijn derde landskampioenschap met Kampong. Bloemendaal was in de finale te sterk, ondanks een goal van Havenga uit een strafcorner. Op die manier scoren was een specialiteit van hem.

Vakantie
In de afgelopen jaren was Havenga in augustus en september druk met hockey. Hij heeft al bedacht wat hij gaat doen in die maanden terwijl zijn hockeystick is opgeborgen. "Ik ga op vakantie. Dit heb ik nog nooit gedaan in augustus en september. Eens kijken hoe dat is."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -