RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kampong-doelman Harte valt geblesseerd uit in duel om titel: 'Dit raakt ons'

1/4
UTRECHT - De spelers van Kampong waren emotioneel door het uitvallen van hun eerste keeper David Harte in de shoot-outs in de verloren wedstrijd tegen Bloemendaal om het landskampioenschap. "David doet alles voor de sport. Zo uitvallen raakt hem en ons", vertelt Kampong-speler Sander de Wijn in Namen en Rugnummers.

Het duel met Bloemendaal eindigde in de reguliere speeltijd in 2-2. Kampong-trainer Roelant Oltmans herkende niet het spel dat zijn ploeg normaal speelt. "We gingen niet goed om met het balbezit in met name de tweede helft. Het was counter op counter. Dat is niet ons spel."

Kampong-trainer Roelant Oltmans in gesprek met verslaggever Floris Mulder.


Geluk
Oltmans zag twee teams die op het scherpst van de snede speelden. Het geluk was niet altijd aanwezig bij zijn ploeg. "Toen we 2-1 voorstonden belandde een poging van ons op de paal. Als die bal erin gaat is de wedstrijd gespeeld. Dan moet je net een beetje meer geluk hebben."

De gele kaart neem ik mezelf kwalijk"
Sander de Wijn

Niet achterlijk
De Wijn kreeg vlak voor tijd een gele kaart, waardoor hij de tweede wedstrijd moet missen. "Er gebeurde niks. Een speler van Bloemendaal en ik staan aan de zijlijn op de middenlijn en ik ben niet achterlijk om daar een domme overtreding te maken. Kennelijk geef ik de scheids er de aanleiding toe en dat neem ik mezelf kwalijk."

Kampong-speler Sander de Wijn: 'Het spel was redelijk in evenwicht'


Vervelend voelen
Kampong-doelman David Harte hield in de shoots-outs de derde strafbal tegen, maar raakte daarbij geblesseerd. Joren Romijn verving hem. "Ik keek naar David en dacht het zal toch niet. Dit zijn de wedstrijden waarin hij zich kan onderscheiden. Aan de andere kant moest ik snel schakelen en had ik geen tijd om me er vervelend over te voelen."

Kampong-doelman Joren Romijn kijkt terug op zijn onverwachte invalbeurt


De Wijn vond het uitvallen een emotioneel moment. "Hij leeft echt naar deze wedstrijden. Hij is vader geworden en dat doet wat met de energie. Hij doet alles voor de sport. Zo uitvallen raakt hem en ons."

De hartslag was al hoog en toen ik in het veld kwam werd die nog iets hoger"
Joren Romijn

Scherpte
Romijn kwam koud vanaf de bank en pakte direct de eerste strafbal. "De hartslag was al hoog en als ik in de goal sta wordt die nog iets hoger, dus de scherpte komt vanzelf. Het voordeel is dat er ik veel met David op had getraind en ik had er vertrouwen in. Zuur dat we uiteindelijk niet winnen", besluit de doelman, die nog niet weet of hij in de tweede wedstrijd op goal zal staan. Harte wordt vrijdag onderzocht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -