RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kampong verliest eerste duel om landstitel na shoot-outs

1/4
UTRECHT - De hockeyers van Kampong hebben donderdag de eerste wedstrijd in de play-offs om de landstitel tegen Bloemendaal verloren na shoot-outs. Na de reguliere speeltijd stond een 2-2 stand op het scorebord op sportpark de Klapperboom in Utrecht.

Voor aanvang van het duel werden rookpotten met de kleuren van Bloemendaal ontstoken. Om 14.30 uur zou de wedstrijd beginnen, maar het eerste fluitsignaal werd uitgesteld vanwege technische problemen tussen de regiewagen en de scheidsrechters.

Vrij doorlopen
Uiteindelijk werd het opgelost en barstte de strijd om het landskampioenschap los. Bloemendaal, dat in de reguliere competitie twee keer te sterk was voor Kampong, begon het best. In de vijfde minuut kon Florian Fuchs vrij doorlopen en de openingstreffer scoren.

Bloemendaal sterker
De Utrechters waren de mindere in de eerste helft. De bezoekers hadden voornamelijk de bal en creëerden het meeste gevaar.

Strafcorners
Toch ging Kampong met het beste gevoel de kleedkamer in. Jip Janssen, die voldoende was hersteld van een oogblessure, toonde zijn grote kwaliteit: scoren uit een strafcorner. Vlak voor rust was het weer raak uit een strafcorner. Martijn Havenga kreeg de goal op zijn naam.

Man minder
In de tweede helft golfde het spel op en neer met kansen voor beide ploegen. Acht minuten voor tijd werd er wederom gescoord uit een strafcorner. Arthur van Doren maakte de 2-2 voor de regerend landskampioen. In de slotfase moest Kampong het met een minder man doen door een gele kaart voor Sander de Wijn, maar de ploeg sleepte shoot-outs uit het vuur.

Shoot-outs
Nadat Jasper Brinkman Bloemendaal op voorsprong had gezet werd de rake zevende shoot-out van Bjorn Kellerman afgekeurd. Daarna was Bloemendaal verzekerd van de winst. Kampong-doelman David Harte viel in de shoot-outsserie geblesseerd uit, nadat hij een strafbal had gekeerd. Joren Romijn was zijn vervanger. Hij hield twee shoot-outs van Bloemendaal tegen, maar kon een nederlaag dus niet voorkomen.
5' Florian Fuchs 0-1
27' Jip Janssen 1-1
35' Martijn Havenga 2-1
63' Arthur van Doren 2-2

Bloemendaal wint na shoot-outs
Tweede wedstrijd
Aankomende zaterdag staat de tweede wedstrijd in de play-offs om de landstitel op het programma. De Wijn is geschorst voor dit duel. De blessure van Harte wordt onderzocht. De tweede wedstrijd begint om 16.00 uur en is live te volgen via Namen en Rugnummers. Als Kampong wint, wordt zondag de beslissingswedstrijd gespeeld.

 Rookpotten van Bloemendaal voorafgaand aan het eerste play-offs duel om de landstitel tegen Kampong. Rookpotten van Bloemendaal voorafgaand aan het eerste play-offs duel om de landstitel tegen Kampong. | Foto: Fotostudio Red Green Blue

 Kampong - Bloemendaal. Kampong - Bloemendaal. | Foto: Fotostudio Red Green Blue

 Jip Janssen van Kampong viert zijn treffer in de eerste wedstrijd om de landstitel tegen Bloemendaal. Jip Janssen van Kampong viert zijn treffer in de eerste wedstrijd om de landstitel tegen Bloemendaal. | Foto: Fotostudio Red Green Blue


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -