RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dames SCHC uitgeschakeld in halve finale play-offs: 'Amsterdam terechte winnaar'

1/2
BILTHOVEN - Voor de hockeysters van SCHC zit het seizoen erop. De Bilthovense dames verloren zaterdag ook hun tweede duel van Amsterdam: 3-1. Hierdoor is de ploeg van trainer Lucas Judge uitgeschakeld in de play-offs om het landskampioenschap.

Als je twee keer verliest dan ligt je er terecht uit"
Lucas Judge

SCHC begon nog goed
SCHC moest zaterdag winnen om een derde duel af te dwingen in de best-of-three van de halve finale. Via Mette Winter kwamen de Bilthovense dames na ene kwartier nog op 0-1 voorsprong.

"Ons eerste kwart was veel beter dan donderdag", blikt Judge terug in Namen en Rugnummers. "Zij gingen veel beter om met de kansen en zijn de terechte winnaar."

Tien minuten na de openingstreffer maakte Marijn Veen namens Amsterdam de gelijkmaker. Na rust bepaalde Lauren Stam met twee treffers de eindstand op 3-1.

"Als je twee keer verliest dan ligt je er terecht uit", aldus de oefenmeester van de Bilthovense ploeg. "We hebben dit jaar op bepaalde punten goede stappen gezet. Die ontwikkeling moeten we volgend seizoen doorzetten zodat we ook de laatste stap naar de finale kunnen maken."

SCHC-coach Lucas Judge blikte in Namen en Rugnummers terug op de uitschakeling


Maar voor nu zit het seizoen erop voor SCHC. "Het is nooit leuk, het doet pijn. Ik was ervan overtuigt dat er meer in had kunnen zitten. Dat moet ik wel verwerken."

Finale Amsterdam - Den Bosch
Donderdag verloor SCHC al met 1-0 van Amsterdam. De andere halve finale ging tussen Den Bosch en hdm. Den Bosch won het eerste en tweede duel. Volgende week wordt de finale om de landstitel gespeeld tussen Den Bosch en Amsterdam.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -