Kampong zet grote stap richting finale play-offs

© RTV Utrecht
UTRECHT - Kampong heeft een grote stap gezet richting de finale om het landskampioenschap hockey. De Utrechtse ploeg won de eerste halve finalewedstrijd in en tegen Rotterdam overtuigend met 3-0.
Kampong kwam op 1-0 door een wonderschone treffer van Robbert Kemperman. De internationale dribbelde van eigen helft aar de cirkel en scoorde. Martijn Havenga, bezig aan zijn laatste duels als tophockeyer, schoot uit een strafcorner de 2-0 binnen. Dat was ook de ruststand. Na rust tekende Mars Gruter voor de 3-0.
Bij Kampong ontbraken Pepijn Luijkx, Jip Janssen en Silas Lageman.
Zaterdag speelt Kampong thuis tegen Rotterdam. Bij winst is plaatsing voor de finale een feit. Als Rotterdam zaterdag wint, volgt zondag een derde en beslissende wedstrijd, opnieuw in Utrecht.
In de andere halve finale won Bloemendaal de uitwedstrijd tegen Den Bosch met 5-1. Zaterdag is de tweede wedstrijd in Bloemendaal.