Kampong met goed gevoel naar play-offs dankzij zege: 'Iedereen op scherp'

© RTV Utrecht
UTRECHT - De hockeyers van Kampong kunnen in aanloop naar de play-offs om de landstitel vertrouwen halen uit de wedstrijd tegen Amsterdam. In eigen huis wonnen de Utrechters zondag het laatste reguliere duel van de hoofdklasse met 6-3. "Ik denk dat iedereen scherp is om te winnen in de play-offs", vertelt Kampong-speler Bjorn Kellerman in Namen en Rugnummers.
Terrance Pieters opende de score in de negende minuut uit een strafcorner. Kort daarna tekende Daan Dekker voor de gelijkmaker. Vervolgens liepen de Utrechters weg bij de bezoekers dankzij goals van Robbert Kemperman, Kellerman en Boet Phijffer. Billy Bakker verkleinde de achterstand in de 42ste minuut tot 4-2.
Daarna was Phijffer op dreef. Hij scoorde twee keer. In de laatste minuten scoorde Mirco Pruyser nog de 6-3, maar dat bleek een goal voor de statistieken. Na afloop kregen doelman Joren Romijn en Martijn Havenga van Kampong bloemen, omdat ze afscheid nemen. Romijn gaat naar Amsterdam en Havenga stopt.

Afstraffen

Roelant Oltmans, trainer van Kampong, vond het fijn om de laatste wedstrijd voor de play-offs tegen Amsterdam te spelen. "Ze hebben heel veel kwaliteit. Als je zaken niet goed voor elkaar hebt, dan straffen ze het af. Dat hebben we gezien vandaag. Je krijgt daardoor de tegengoals. Tegelijkertijd is het een ploeg die wil hockeyen en zich niet ingraaft. Dit verwacht ik ook van Rotterdam in de play-offs."
Ik verwacht dat Rotterdam zich niet gaat ingraven
Roelant Oltmans

Play-offs

Rotterdam, de nummer drie in de competitie, is de tegenstander van Kampong in de play-offs. De halve finale tegen nummer twee Kampong gaat over drie duels. Het eerste duel wordt aankomende woensdag gespeeld. Voor de tijd gaat Kampong op maandag herstellen en op dinsdag trainen. Oltmans kan niet wachten tot het begint. "Je leeft het hele jaar naar de play-offs toe. Alles wat we tot nu toe hebben gedaan is afgesloten. In tien dagen tijd wordt je seizoen bepaald."
Kampong bereikte de afgelopen jaren een aantal keer de finale van de play-offs. Twee keer werd gewonnen. "Vorig jaar verloren we. Ik heb nu al weer zin om een prijs te pakken. Bloemendaal heeft al een prijs gepakt en wij nog niet. Ik denk dat iedereen scherp is om te winnen", vertelt Kellerman.

Janssen

Jip Janssen, die een paar weken terug geblesseerd raakte, is waarschijnlijk nog niet klaar voor de halve finale play-offs. Hij trainde na de winst op Amsterdam op het veld met een bal. Hij had daarbij een soort van beschermende bril op.