RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

UZSC plaatst zich voor halve finale play-offs om landstitel: 'Nog kansen laten liggen'

1/4
UTRECHT - De waterpoloŽrs van UZSC hebben zich geplaatst voor de halve finale van de play-offs om de landstitel. De Utrechters maakten in Borculo na rust het verschil tegen BZC en wonnen met 13-9. Daardoor is een derde partij niet nodig.

In de eerste drie kwarten ging het gelijkop. Na de eerste periode was het 3-3, na de tweede periode 6-6 en de derde periode leek af te stevenen op een 9-9 stand. Ware het niet dat UZSC nog de 10-9 scoorde.

UZSC trok in het vierde en laatste kwart de overwinning definitief naar zich toe. Trainer Roeland Spijker zag zijn ploeg uitlopen naar 13-9. Na de 9-6 zege van vrijdag is een beslissingsduel in Utrecht niet nodig.

Ik snap dat je op UZSC-ZPC Amersfoort hoopt, maar ik heb geen voorkeur."
Roeland Spijker, trainer UZSC

De tegenstander van UZSC in de halve finale wordt zondag bekend. Bij het duel tussen ZPC Amersfoort en GZC Donk is wel een derde duel nodig. Mogelijk komt er volgende week dus een ware regiotopper aan in de halve eindstrijd.

UZSC-trainer Roeland Spijker: "We hadden het eerder af moeten maken"


ZPC Amersfoort of GZC Donk?
"We hebben in de derde en de vierde periode wat kansen laten liggen", reageert trainer Roeland Spijker. "Wel respect voor de ploeg dat we de kansen blijven creŽren. We hadden het in de derde periode moeten afmaken, met twee strafworpen en twee voor open. Dan maak je het jezelf een stuk makkelijker. Maar ik ben wel blij met het vertoonde spel."

"We gaan zeker kijken naar ZPC Amersfoort tegen Donk. We doen veel video-analyse. Ik snap dat je op UZSC-ZPC Amersfoort hoopt. Ik heb geen voorkeur. We hebben van beide ploegen gewonnen en het zijn dezelfde type teams. Ze spelen vertragend en op routine", aldus Spijker.

Gies Wijnhoven: "Het afmaken was gen‚nt"


"Verdedigend was het in grote lijnen goed", stelt UZSC-speler Gies Wijnhoven. "Het kleine bad leent zich daar goed voor. Als je vier parten energie in een wedstrijd blijft pompen, dan komt het vanzelf bovendrijven. Het afmaken was gen‚nt eigenlijk."

 UZSC (met zwarte caps) in Zwembad 't Timpke UZSC (met zwarte caps) in Zwembad 't Timpke | Foto: RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -