Amersfoortse trainer John van den Brom wint met KRC Genk de Belgische beker

AMERSFOORT - De Amersfoortse trainer John van den Brom heeft met zijn club KRC Genk de Belgische beker gewonnen. In de finale van de zogenoemde Croky Cup was Genk in Brussel met 2-1 te sterk voor Standard Luik.
Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Kort na rust zette de Japanner Junya Ito de ploeg van Van den Brom op voorsprong in het Koning Boudewijnstadion, Theo Bongonda verdubbelde tien minuten voor tijd de voorsprong met een diagonaal schot met links. Invaller Jackson Muleka maakte het met een knappe kopbal nog spannend in de slotfase.

Vierde prijs

In 2013 won Genk de beker voor het laatst. Drie jaar geleden stond Genk ook in de finale, maar toen won Standard Luik in de verlenging met 1-0.
Voor Van den Brom is het zijn vierde prijs in België. In 2013 werd hij kampioen met Anderlecht, waar hij ook twee keer de Supercup wist te winnen. In Nederland wist hij als coach geen prijs te pakken. Met AZ verloor hij twee keer de finale van de KNVB-beker en vorig jaar zag hij als trainer van FC Utrecht dat de bekerfinale tegen Feyenoord geschrapt werd wegens de uitbraak van het coronavirus. Ook voormalig FC Utrecht-speler Cyriel Dessers speelt inmiddels bij Gent.