RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Play-offs komt dichterbij voor winnend Kampong: 'Begint te kriebelen'

1/4
UTRECHT - De hockeyers van Kampong hebben zondag goede zaken gedaan richting de play-offs om het landskampioenschap in de hoofdklasse. In de wedstrijd bij Hurley werd een 1-4 zege geboekt. Over één speelronde beginnen de Utrechters aan de play-offs. "Langzaamaan begint het te kriebelen", vertelt Kampong-speler Pepijn Luijkx in Namen en Rugnummers.

Kampong ging snel aan de leiding dankzij een eigen goal van Justin Reid-Ross. Tien minuten later stond het gelijk. Deegan Huisman van de nummer elf van de competitie scoorde na onoplettendheid bij de ploeg van Roelant Oltmans.

Scoren uit een corner is het mooiste wat er is"
Martijn Havenga

Strafcorner
Kampong had vanaf het begin van de wedstrijd de controle en hield die in de rest van de wedstrijd grotendeels vast. In het tweede kwart werd de krachtverhouding ook uitgedrukt op het scorebord. Martijn Havenga scoorde uit een strafcorner, die normaal gesproken worden genomen door Jip Janssen. Hij is nog geblesseerd.

Vorige week tegen Oranje Rood scoorde Havenga ook al uit een strafcorner. "Ik verleer het niet zo snel gelukkig. Vandaag hadden het er misschien meer kunnen zijn. Eén werd er afgekeurd vanwege te vroeg inlopen." Havenga zegt geen druk te voelen bij corners. "Het is gewoon een spelletje tussen jezelf en de keeper. Als je een corner maakt, dan krijg je het allerfijnste gevoel wat er is."

Martijn Havenga, speler Kampong, in gesprek met verslaggever Floris Mulder over onder andere de wedstrijd.


Kort na de 1-2 scoorde Jonas de Geus de 1-3. Ook Robbert Kemperman kwam op het scoreformulier. Kampong, dat niet top speelde, kreeg meer kansen dan de thuisploeg, maar het bleef bij 1-4.

Verschillende smaken
De wedstrijd tegen Hurley werd gebruikt om dingen te testen volgens Luijkx. "We proberen zoveel mogelijk smaken te hebben in ons spel. Voorbeelden zijn over links en rechts spelen en een vijfmansopbouw. Als de tegenstander in de play-offs naar ons kijkt, dan moet die niet meer weten waar we aanvallen."

Slordig
Havenga ziet een verbeterpunt in aanloop naar de play-offs. "Vandaag waren we af en toe wat slordig. Iedereen begrijpt dat dat wordt afgestraft in de play-offs. Dat is een stukje mindset. De komende week kunnen we daar lekker weer aan werken."
3' Justin Reid-Ross (0-1)
13' Deegan Huisman (1-1)
24' Martijn Havenga (1-2)
33' Jonas de Geus (1-3)
58' Robbert Kemperman (1-4)
Kriebels voor play-offs
Kampong is nu honderd procent zeker van de tweede plek in de hoofdklasse door de winst. Rotterdam kan ze met één duel op het programma niet meer achterhalen. Na de laatste speelronde beginnen de play-offs met de top-vier uit de reguliere competitie.

Kampong-speler Pepijn Luijkx: 'Play-offs wedstrijden zijn de potten waarvoor je het doet."


In de play-offs treft Kampong Rotterdam. Het team is hier al mee bezig. Luijkx: "We proberen alle voorzorgsmaatregelen qua corona te treffen, zodat we met zo'n volledig mogelijke ploeg in de play-offs staan. Langzaamaan begint de play-offs te kriebelen. Dat zijn de potten waarvoor je het doet. Iedereen is dan op de top van z'n kunnen om tegen een ontzettend goede ploeg te spelen."

 Hurley - Kampong Hurley - Kampong | Foto: RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -