RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

ZPC Amersfoort met zege naar play-offs om landstitel: 'Wij kunnen van iedereen winnen'

1/3
AMERSFOORT - De waterpoloŽrs van ZPC Amersfoort hebben de laatste wedstrijd in de reguliere competitie knap gewonnen. De uitwedstrijd tegen BZC in Borculo werd na een ijzersterk vierde kwart met 17-12 gewonnen. Daardoor gaan de Amersfoorters met een goed gevoel naar de play-offs om landstitel.

ZPC Amersfoort, dat voor het eerst onder leiding stond van de nieuwe trainer Jeroen Cavalje, had het moeilijk in Borculo. In de eerste twee periodes liep de ploeg achter de feiten aan. Na het eerste kwart (1-3) en het tweede kwart (6-7) stond ZPC Amersfoort achter.

Na rust wist de ploeg van Cavalje, die de vertrokken Gianluca Sattolo opvolgde, de rollen om te draaien. In het derde kwart pakte ZPC Amersfoort een 10-9 voorsprong, waarna in de laatste periode die voorsprong nog verder uitgebreid werd. De eindstand was 17-12.

Lars Reuten scoorde vier keer: "Wij kunnen van iedereen winnen"


Play-offs
ZPC Amersfoort was voor het duel met BZC al zeker van een plek bij de eerste acht en dus plaatsing voor de play-offs om de landstitel. De strijd om posities 3 tot en met 8 is wel razendspannend, met zes teams binnen vijf punten.

Enkele teams moeten ook nog wedstrijden inhalen, waardoor de eindstand nog niet definitief is. Wel is duidelijk dat ZPC Amersfoort derde, vierde ůf vijfde wordt. De exacte positie is afhankelijk van de nog te spelen duels van de concurrentie.

De tegenstander van ZPC Amersfoort in de eerste ronde van de play-offs is dus nog niet bekend. De kwartfinale wordt volgende week gespeeld: op 30 april, 1 mei en eventueel 2 mei.

"Ik heb geen voorkeur. Het maakt mij niets uit, omdat wij van iedereen kunnen winnen. Zeker in de vorm waarin we steken, kunnen we hopelijk zo ver mogelijk eindigen", aldus Lars Reuten, die herinnerd wordt aan de laatste landstitel in Amersfoort. Dat was in 1998. "Dan wordt het weer tijd denk ik", lacht hij.

Jammer dat de play-offs zijn vervroegd, zo heb ik twee weken minder de tijd om het team te leren kennen"
Jeroen Cavalje, trainer ZPC Amersfoort

Blindelings vertrouwen
De kersverse coach van de Amersfoorters zag een flexibele ploeg. "Het is knap hoe ze teruggeveerd zijn. De tactiek kennen ze al, daar is nagenoeg niets aan veranderd. Maar wat we doen, doen we wel goed. Het hoeft niet hoge school te zijn, als het maar goed is", is Cavalje duidelijk.

Hij staat nu een week voor de groep. "Je merkt dat de jongens zoekende waren, maar het is wel een team. Een paar mannen zijn deze week wel opgestaan en zij hebben hun vertrouwen uitgesproken. Dus die steun heb ik", aldus de trainer.

Jeroen Cavalje: "Een paar mannen zijn deze week opgestaan en zij hebben hun vertrouwen uitgesproken"


De KNZB heeft de play-offs met twee weken vervroegd. De eerste ronde begint komende vrijdag al. Daardoor kan ZPC Amersfoort niet beschikken over de geblesseerde international Jesse Koopman. "Jesse is een gemis, maar hij mist al bijna het hele seizoen", zegt Cavalje.

Wat de oefenmeester wel dwarszit? "Ik heb twee weken minder de tijd om het team te leren kennen. We kunnen nog niet blindelings op elkaar aan het vertrouwen. Daarom moeten we veel praten met elkaar, over tactiek en afspraken. Ze hebben iemand nodig die het begeleidt vanaf de kant."

Of Cavalje na dit seizoen ook de eindverantwoordelijke is bij ZPC Amersfoort, weet hij nog niet. "In ons eerste gesprek is alleen afgesproken tot het eind van dit seizoen. De ambitie is dus nog zes weken, we kijken niet verder", geeft hij aan.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -