RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kampong boekt zege richting play-offs: 'Klaar voor als iedereen terug is'

1/4
UTRECHT - De hockeyers van Kampong uit Utrecht kunnen met een goed gevoel terugkijken op de ontmoeting met nummer acht Oranje Rood. De nummer twee van de hoofdklasse won zondag in Eindhoven met 1-3. Over een paar weken begint Kampong aan de play-offs om de landstitel. "Als iedereen terug is, dan ben ik ervan overtuigd dat we klaar zijn voor de play-offs", vertelt Lars Balk, Kampong-verdediger, in Namen en Rugnummers.

De Utrechters kenden een vliegende start dankzij goals van Robbert Kemperman en Bjorn Kellerman uit de counter. Kampong bleef daarna achterover leunen en hield de controle en het balbezit. Balk noemt als een reden voor het achterleunen dat Kampong afgelopen vrijdag ook al speelde. "Dat voel je wel in de benen. Daarnaast mist je wat jongens, waardoor je in de breedte inlevert."

De wedstrijd van vrijdag voelde je in de benen"
Lars Balk

Oranje Rood kwam wel in de cirkel, maar wist niet echt gevaarlijk te worden tot de rust. In de 56ste minuut bracht Thibaut Stockbroekx de spanning terug met de 1-2. Hij verschalkte Joren Romijn, die met een goede wedstrijd eerste keeper David Harte verving.

Lang was het niet spannend in het lentezonnetje in Einhoven. Kampong, dat grotendeels de controle hield, scoorde de 1-3 uit een strafcorner, die normaal gesproken wordt genomen door Jip Janssen (ontbrak vanwege blessure).
4' Robbert Kemperman (0-1)
7' Bjorn Kellerman (0-2)
56' Thibeau Stockbroekx (1-2)
63' Martijn Havenga (1-3)
Ranglijst
Kampong blijft tweede in de hoofdklasse met 47 punten uit twintig wedstrijden. De ploeg van Roelant Oltmans was al verzekerd van play-offs om de landstitel. Koploper Bloemendaal heeft evenveel duels als Kampong gespeeld en acht punten meer. De eerste twee ploegen hebben thuisvoordeel in de play-offs. Alleen Rotterdam (38 punten uit negentien wedstrijden) kan nog de tweede plek overnemen.

Kampong-verdediger Lars Balk in gesprek met verslaggever Floris Mulder over onder andere de komende play-offs.


Play-offs
Afgelopen vrijdag verloor Kampong van Bloemendaal door een late winnende treffer. De kans bestaat dat ze elkaar in de play-offs tegenkomen. "Vrijdag was een mooie meting van waar beide ploegen staan, ook al misten we beide spelers. Er moeten nog wel puntjes op de i om van ze te winnen", vertelt Balk, die nog twee duels in de reguliere competitie speelt met Kampong. "Als iedereen terug is, dan ben ik ervan overtuigd dat we klaar zijn voor de play-offs", besluit Balk.

 Oranje Rood - Kampong. Oranje Rood - Kampong. | Foto: RTV Utrecht

 Oranje Rood - Kampong. Oranje Rood - Kampong. | Foto: RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -