Hoofdklasse Dames: Kampong verliest, ruime zege voor SCHC

© SCHC
UTRECHT - De hockeysters van Kampong hebben zondag slechte zaken gedaan in de degradatiestrijd in de hoofdklasse. Directe concurrent Victoria was met 0-1 te sterk. De hockeysters van SCHC beleefden een betere middag dankzij een 7-2 zege op HGC.
Daphne Voormolen scoorde tegen Kampong de enige goal van de wedstrijd op sportpark de Klapperboom. De Utrechters blijven voorlaatste met veertien punten uit twintig wedstrijden. Hekkensluiter Laren verloor ook en heeft één punt minder dan Kampong. De nummer laatst degradeert naar de promotieklasse.
39' Daphne Voormolen (0-1)

SCHC

SCHC kwam in eigen huis vroeg op voorsprong via Caia van Maasakker uit een strafcorner. Een paar minuten later trok Stefania Antoniazzi Brondino de stand gelijk. Vanaf het tweede kwart tot de 38ste minuut scoorden de Bilthovense dames volop (twee keer Pien Dicke, één keer Mette Winter en één keer Ginella Zerbo). Dirkie Chamberlain verkleinde de achterstand uit een strafcorner tot 5-2. De laatste twee goals van SCHC werden gemaakt door Pien Dicke en Yibbi Jansen (strafcorner).
SCHC staat derde in de hoofdklasse en is al verzekerd van de play- offs om het landskampioenschap.
3' Caia van Maasakker (1-0)
5' Stefania Antoniazzi Brondino (1-1)
22' Mette Winter (2-1)
29' Pien Dicke (3-1)
33' Pien Dicke (4-1)
37' Ginella Zerbo (5-1)
47' Dirkie Chamberlain (5-2)
49' Pien Dicke (6-2)
67' Yibbi Jansen (7-2)