RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hockeysters Kampong blijven goed presteren: 'Verbaast ons niet'

1/4
UTRECHT - De hockeysters van Kampong hebben zondag een ruime zege geboekt op HGC. Op de Klapperboom in Utrecht eindigde de wedstrijd in de hoofdklasse in 5-1. In de afgelopen twee weken werden ook mooie prestaties neergezet. "We zitten in een goede flow, dus de goede resultaten verbazen mij niet", vertelt Margot Zuidhof in Namen & Rugnummers.

Kampong zette HGC vanaf het begin de tegenstander onder druk en kwam vroeg op 1-0 via Zuidhof. Ook de 2-0 kwam op haar naam. Uit een strafcorner scoorde Renée van Laarhoven de 3-0. Een paar minuten later stond het al 4-0 via Alma Fenne.

Kampong bleef sterker en maakte de 5-0 via Van Laarhoven, maar de treffer werd afgekeurd. Op het eind telde de 5-0 van Julia van den Heuvel wel. Julie Sytsema deed nog iets terug namens HGC met de 5-1.
5' Margot Zuidhof (1-0)
20' Margot Zuidhof (2-0)
29' Renée van Laarhoven (3-0)
32' Alma Fenne (4-0)
57' Julia van den Heuvel (5-0)
64' Julie Sytsema (5-1)
Uitstraling
Wat opviel aan het spel was dat er veel energie en vreugde in het spel zat, waarbij de tegenstander onder druk wordt gezet. Trainer Jisse Waasdorp ziet het ook zo. "Dit is geen typisch spel voor een degradatiekandidaat. Uitstralen is één van de dingen waarmee we bezig zijn geweest en dat werkt op dit moment goed. We speelden vandaag tegen een ploeg die ook niet zo hoog op de ranglijst staat. Daarom hoef je niet achteruit te lopen."

Jisse Waasdorp: "De goede resultaten verbazen mij niet."


Ongeslagen
Kampong blijft door de zege ongeslagen sinds de komst van het trainersduo Jisse Waasdorp en Marieke Dijkstra. Eerder werd onder hun leiding een keer gelijkgespeeld en een overwinning behaald. "Het ging voor de komst van Jisse en Marieke al goed, maar in de eerste wedstrijd met hen was er een kantelpunt. Dan zit je in een betere flow, dus de resultaten van de afgelopen weken verbazen mij niet", vertelt Zuidhof die vorige week ook al scoorde.

Kampong-speelster Margot Zuidhof blikt met verslaggever Menno Schilder terug op de wedstrijd tegen HGC.


Kampong stijgt door de zege en gemorste punten van Victoria van de elfde naar de tiende plek. Ze hebben veertien punten uit achttien duels verzameld. Voorafgaand aan de vorige speelronde stonden de Utrechters nog laatste. "Het zat ons niet mee dit seizoen, waardoor je hekkensluiter wordt. We pakken het nu goed op en moet nog drie weken volle bak gaan", besluit Zuidhof.

 Kampong - HGC. Kampong - HGC. | Foto: RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -