RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Assistent Dijkstra maakt debuut bij hekkensluiter Kampong: 'Op die plek horen we niet thuis'

1/2
UTRECHT - De hockeysters van Kampong uit Utrecht hebben bij het debuut van hun trainersduo Jisse Waasdorp en Marieke Dijkstra gelijkspeeld. Op bezoek bij hdm werd het zondag 1-1. Kampong blijft hekkensluiter in de hoofdklasse. "Ik vind niet dat Kampong op de laatste plek thuishoort", zegt een schorre Dijkstra in Namen & Rugnummer na de ontmoeting met hdm.

In aanloop naar het duel werd bij Kampong trainer Pieter Bos ontslagen. Met Waasdorp en Dijkstra langs de kant scoorde Pien van Es namens hdm. "Doordat wij een beetje de controle kwijtraakten, maakten zij de 1-0. Dat was in een fase van pingponghockey, het was heel chaotisch", vertelt Dijkstra.

Scorend vermogen
Eťn van de problemen bij Kampong is dit seizoen het scorend vermogen. Kampong scoorde dit seizoen 15 keer. Van de competitiegenoten scoorden alleen Laren, Victoria en Oranje Rood minder vaak. "In de afgelopen trainingen hebben we veel focus gelegd op het dreigender worden. Gelukkig ging het vandaag al een stuk beter. We waren dreigender in de tweede helft. Het was wachten op de 1-1." In de laatste minuten viel die gelijkmaker via Luna Fokke.

Marieke Dijkstra, assistent van dames Kampong, blikt in Namen & Rugnummers terug op het duel met hdm.


Finales
Kampong blijft hekkensluiter in de hoofdklasse met acht punten uit zestien wedstrijden. Het puntverschil met directe concurrent Laren, die verloor en een plaats hoger staat, is verkleind tot een punt. "Er wordt gezegd dat Kampong niet op die plek hoort te staan en ik als echte Kamponger kan ik dat niet ontkennen", zegt Dijkstra, die eerder zelf hockeyde voor Kampong. Er wachten voor Kampong onder andere nog wedstrijden tegen Laren en Victoria, ook een directe concurrent. "Dat zijn finales. Finales zijn het mooist om te spelen."

Het is nu in sneltreinvaart het team leren kennen"
Marieke Dijkstra

Dijkstra kan met een frisse blik vooruitkijken. Ze heeft niet alle wedstrijden van Kampong in dit seizoen gezien, doordat ze druk was met het trainerschap bij de mannen van SCHC. "Het is nu in sneltreinvaart het team leren kennen en vanuit daar er meer power inkrijgen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -