RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Carlien Dirkse van den Heuvel even terug bij SCHC: 'Ik ben niet terug uit mijn pensioen'

1/2
BILTHOVEN - Een gemiste oproep van Lucas Judge. Daarmee veranderde de vrijdagavond van Carlien Dirkse van den Heuvel plots. "Ik kwam uit mijn werk en toen belde Lucas. Ik wist niet waar het over ging. Toen vroeg hij of ik wat te doen had", reageert de oud-international, die na een jaar pensioen haar rentree maakte tegen Hurley.

Carlien Dirkse van den Heuvel: "Ik had een jaar niet gehockeyd, maar voelde mij wel prima"


Zonder verwachtingen
"Ik vroeg nog of ik mijn tenue mee moest nemen. Dus dat was even een verandering van mijn plannen", vertelt Dirkse van den Heuvel. "Ik heb mijn clubkleding wel bewaard, omdat ik wist dat ik op de lijst stond. Aan het begin van het seizoen had ik nog gedacht dat het zou kunnen vanwege corona. Maar de laatste tijd had ik er niet meer aan gedacht."

"Voor mij maakt het niets uit, ik had totaal geen verwachtingen. Ik had een jaar niet gehockeyd en voelde mij wel prima. Maar in het team was het wel een big deal, omdat het onduidelijk was of er meer positieve gevallen uit zouden komen", legt ze uit. "Er was veel twijfel. Lucas wilde geen risico nemen. Toen zijn last minute een paar meiden van de A1 opgeroepen."

Nee, nee, nee, ik ben niet terug uit mijn pensioen"
Carlien Dirkse van den Heuvel

De wedstrijd tussen SCHC en Hurley eindigde, mede door alle onrust, uiteindelijk in een 2-0 nederlaag. "De tweede helft speelden we heel goed, alleen mis je best veel basisspelers en die extra power om die aansluitingstreffer te maken. Ik voel me nu wel matig, vrij matig", lacht ze. "Ik stond op met een pijntje in mijn kuit, maar ik word wel met het uur stijver."

In de basis
Het duel van zondag tegen Den Bosch is afgelast vanwege de uitbraak bij SCHC. Volgende week wacht de volgende wedstrijd, en Dirkse van den Heuvel houdt er rekening mee dat ze weer moet spelen. "Wie weet. Ik zal het weekend niet volplannen in ieder geval", zegt ze.

Ondanks dat de 33-jarige middenvelder op de spelerslijst van SCHC stond, heeft ze een jaar niet gehockeyd. "Ik zat niet bij de selectie. Ik loop af en toe een rondje hard en heb een jaar niet meer gesprint. Dat is het verhaal. Ik deed 'gewoon' mee, ondanks dat ik het fysiek niet gewend meer was, maar ik heb het overleefd", grapt Dirkse van den Heuvel. "Ik moest zelf in de basis starten."

"Nee, nee, nee. Ik ben niet terug uit mijn pensioen", is ze duidelijk. "Zeker niet. Ik sta op die lijst, dus als ze mij nodig hebben dan doe ik mee. Maar ik ga ervan uit dat het eenmalig was."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -