RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Roelant Oltmans: 'Kampong wordt beter, maar nog geen play-off vorm"


UTRECHT - Na een stroeve start is Kampong helemaal terug waar het zijn wil. Het staat op een stevige tweede plaats in de hoofdklasse en koploper Bloemendaal wordt langzaam binnen gehengeld.

Donderdagavond brachten de Utrechtse hockeymannen de achterstand terug naar vijf punten door een 4-0 zege op Tilburg.

 Kampong-coach Roelant Oltmans Kampong-coach Roelant Oltmans | Foto: Fotostudio RedGreenBlue

Coach Roelant Oltmans ziet dat er steeds meer muziek in zijn ploeg komt te zitten, maar benadrukt dat zijn mannen nog niet zijn waar hij ze hebben wil. "De eerste helft maken we nog iets te veel foutjes, maar de tweede helft hebben we heel goed gespeeld. Sander de Wijn maakt een prachtige goal en ook die andere twee waren van hoog niveau."

Roelant Oltmans: "Het rendement mag nog wel wat omhoog"


De voormalig bondscoach is bezig aan zijn eerste seizoen bij Kampong en werkt daar met de erfenis van Alexander Cox, die twee keer landskampioen werd met de Utrechters. Het begin was, mede door blessures moeizaam. Nu bijna iedereen weer fit is begint Kampong steeds meer te schitteren. Van echte play-off vorm is volgens Oltmans nog geen sprake. "Er moet echt nog wel een tandje bij. Bij sommige elementen moet de scherpte nog wel wat omhoog. Als je kijkt hoe vaak we in de cirkel zijn zonder dat daar wat uitkomt... Ik zou dat [rendement] graag nog wel wat hoger willen zien."

 Bjorn Kellerman leidde de vroege 1-0 in Bjorn Kellerman leidde de vroege 1-0 in | Foto: Jan Kruijdenberg

Snelste goal in carrière
Dat Kampong een makkelijke avond had, was voor een groot deel te danken aan Ties Ceulemans, die al in de eerste minuut de openingstreffer maakte. Zo speelden de Utrechters al meteen vanaf de afslag een gewonnen wedstrijd. "Wet was misschien binnen een minuut ofzo?" vroeg Ceulemans na afloop. "Al na een seconde of 40? Nee, dan is dit wel de snelste goal die ik ooit heb gemaakt. Ik moet zeggen hij was ook bijna niet te missen. Bjorn Kellerman legde hem na een goede actie mooi voor."

Ties Ceulemans: "Ik denk wel de snelste goal uit mijn carriére"


Ceulemans was nog even bang dat zijn ploeg niet zou doortrekken, maar dat gebeurde in de tweede helft toen Sander de Wijn vlak na rust 2-0 maakte. In de slotfase werd de score nog verdubbeld. "In de tweede helft gooien we er net wat met durf en energie in. Je wil niet dat het in de slotfase nog gelijk wordt. Daarom is het wel lekker dat we op een gegeven moment losgingen en lekker gingen ballen. We hadden behoorlijk wat intrinsieke motivatie en die kwam er ook wel uit."

Het moet gek lopen als Kampong de play-offs (plaats bij de eerste vier) nog misloopt. Het staat nu tweede en heeft zelfs weer uitzicht op de koppositie doordat lijstaanvoerder Bloemendaal met een mindere reeks bezig is. "We kunnen echt nog veel beter. We hebben heel veel creatieve spelers, dan heb je geen plan nodig, dan gaat het vanzelf, maar dan is het ook belangrijk dat we als team de controle houden bij counters. Er moeten nog wel wat tandjes bij, maar we zijn op de goede weg."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -