Voetbalvrouwen Oranje hebben ook geen last van Kosovo

IJSSELSTEIN - De voetbalvrouwen van het Nederlands elftal hebben opnieuw een ruime zege geboekt. Bij Kosovo werd het in de kwalificatiewedstrijd voor de Europese titelstrijd 0-6 voor de formatie van bondscoach Sarina Wiegman. Oranje won tot nu toe alle groepswedstrijden en is al geplaatst voor de eindronde.
Daniëlle van de Donk zette Oranje al snel op voorsprong. Nog voor rust namen de speelsters van Wiegman al beslissend afstand door doelpunten van Katja Snoeijs (2) en Lieke Martens. In het tweede deel vielen er nog twee treffers, beide in blessuretijd. Ze werden gemaakt door Vivianne Miedema en nogmaals Snoeijs.
De keepster nummer één Sari van Veenendaal uit Nieuwegein ontbrak wegens een blessure. Lize Kop stond daardoor in het doel. Miedema viel na een uur in. De topscorer was niet fit genoeg om een heel duel te spelen, zo liet Wiegman voor de wedstrijd weten.
Na de ruime overwinning (7-0) vorige week in Groningen op Estland was Oranje al zeker van kwalificatie voor de eindronde, die in 2022 in Engeland wordt gehouden.