RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nuchtere Voerman na ruime winst Schaerweijde: 'We gaan niet polonaise lopen'

1/3
ZEIST/BILTHOVEN - De hockeyers van Schaerweijde waren zondag oppermachtig in de topper in de Promotieklasse tegen hdm, dat voor aanvang van het duel bovenaan stond. De ploeg uit Zeist won met 5-1 en passeerde hdm op de ranglijst. Pieter-Jan Voerman, strafcornerspecialist van Schaerweijde, bleef nuchter na afloop: "Als we nu de polonaise gaan lopen, dan gaat het mis." SCHC won overigens ook en is de nieuwe koploper in de Promotieklasse.

Aan het begin waren er weinig kansen en zochten de teams naar een gaatje in de defensie. Schaerweijde kwam kort voor rust op voorsprong via Voerman. Hij toonde zijn specialiteit: scoren uit een strafcorner. Tegen de verhouding in trok Florian Schade de stand gelijk.

Schaerweijde-strafcornerspecialist Pieter-Jan Voerman: "We lieten ons hoofd niet gek maken."


Lang stond de 1-1 stand niet op het scorebord. "We bleven goed in de organisatie en lieten ons hoofd niet gek maken", vertelde Voerman. Dit resulteerde in de 2-1 van Erik Hemesath na een prachtige solo. Via treffers van Jelle Phijffer, Voerman (tweede van de middag) en Jur van der Have liet Schaerweijde niets heel van hdm.

"Ik heb goals gezien die ik nog niet eerder heb gezien"
Schaerweijde-coach Suzan Veen

LIEFHEBBER
Verslaggever Menno Schilder ging na afloop in gesprek met coach Suzan Veen, die na een rustige analyse aangaf genoten te hebben. "Heb je mijn zien coachen en juichen langs de kant? Ik ben een liefhebber. Ik heb goals en dingen gezien die ik nog niet eerder heb gezien."

Verslaggever Menno Schilder in gesprek met Schaerweijde-coach Suzan Veen.


Voerman was nuchterder na het duel. "Als we nu al de polonaise gaan lopen, dan gaat het mis. Het zijn maar drie punten. Het is een supergroot clichť, maar de komende wedstrijden moeten we blijven winnen. Dan worden we kampioen en anders niet."

32' Pieter-Jan Voerman, strafcorner [1-0]
43' Florian Schade [1-1]
45' Erik Hemesath [2-1]
50' Jelle Phijffer [3-1]
53' Pieter-Jan Voerman, strafcorner [4-1]
59' Jur van der Have [5-1]

VOORDAAN
Er was ook vreugde in het kamp van Voordaan. Zij versloegen HBS met 2-3. Mike Huisman scoorde de 0-1 en 0-2 voor Voordaan. Bob Booij zorgde voor de aansluitingstreffer. Luke Chadwick bracht het doelpuntenverschil weer op twee. Max Vergnes kreeg de 2-3 op zijn naam. Voordaan staat op de achtste plek met twaalf punten in de Promotieklasse.

SCHC
SCHC hield de punten in eigen huis tegen Were Di. De wedstrijd eindigde in 5-2. SCHC kwam op een 2-0 voorsprong via Charlie Plomp en Cťdric Terwel. Fabian Verzuu maakte de 2-1, waarna Leon van Barneveld zorgde voor de 3-1. Joost Mallant bracht de spanning een beetje terug met de 3-2. Daarna scoorden Thijn Knetteman en Max Sweering nog. Door de is SCHC de nieuwe koploper in de Promotieklasse.

RANGLIJST
Door de zege gaat Schaerweijde hdm voorbij op de ranglijst. Schaerweijde moet alleen SCHC voor zich dulden. SCHC heeft 28 punten, Schaerweijde 27 en hdm 25.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -