RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Veen bouwt aan kampioensploeg Schaerweijde: "Staan waar we horen"

1/3
ZEIST - "De stand komt overeen met de kwaliteit van het team", zegt Suzan Veen, trainster van koploper Schaerweijde. Haar ploeg won de topper met 3-1 van Nijmegen.

De ploeg uit Zeist was heer en meester en legde een aantal mooie aanvallen op de mat. Veen vertelt: "We hadden controle en gaan steeds volwassener hockeyen. Als we een foutje maken kunnen we dat verdedigend goed oplossen."

Suzan Veen: "We hadden controle en gaan steeds volwassener hockeyen"


Schaerweijde-aanvaller Erik Hemesath zag veel positieve punten in de wedstrijd tegen zijn oude team Nijmegen. "Wij hadden veel balbezit, maakten weinig fouten, zorgden voor veel druk, hielden ons aan de structuur en veel spelers lieten zien dat ze goed kunnen hockeyen."

"Veel spelers lieten zien dat ze goed kunnen hockeyen"
Erik Hemesath

GEEN MAKKELIJKE WINST
Toch vond Hemesath het geen makkelijke zege. "Nijmegen is een lastige ploeg om tegen te spelen. Het thuisvoordeel hielp goed." Veen is hiermee eens: "Op eigen veld rolt de bal sneller en er staat veel publiek langs de kant. We moeten leren opbrengen dat we in uitwedstrijden lelijk kunnen winnen."

Erik Hemesath: "Het thuisvoordeel hielp goed vandaag"


ONDERSCHATTING
Veen is niet bang voor onderschatting bij haar team in de komende wedstrijden. "Onze eerstvolgende tegenstander Laren doet het goed. Daarnaast zijn uitduels lastig tegen teams die laag staan."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -