RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht zoekt nog ruim half miljoen voor Vuelta-organisatie

1/2
PROVINCIE UTRECHT/UTRECHT - Het budget voor de organisatie van de Vuelta a España in Utrecht is nog niet helemaal rond. Wethouder Klaas Verschuure laat aan RTV Utrecht weten dat er nog een bijdrage van 500 à 600 duizend euro nodig is vanuit het bedrijfsleven.

"We zijn zeker tevreden, maar we moeten nog de puntjes op de i zetten wat betreft de private bijdragen. We doen het niet als Gemeente Utrecht of Provincie Utrecht, wel een groot gedeelte. Een hoop geld komt van private middelen uit bedrijven die meebetalen, dat maakt het een unieke samenwerking", laat de wethouder weten.

"We hebben voldoende geld om het te kunnen organiseren, anders hadden we het contract ook niet kunnen tekenen", zegt Verschuure. "Maar als we alles willen doen wat we hebben bedacht, dan hebben we nog iets meer geld nodig en denk dan aan een grootte van vijf à zeshonderd duizend euro. Het gaat mooi worden, dat beloof ik."

Wethouder Verschuure: "We moeten nog de puntjes op de i zetten"


CONTRACT GETEKEND
Verschuure was met een delegatie van de Nederlandse Vuelta-start in Torrevieja, waar zaterdag de Ronde van Spanje 2019 begon met een ploegentijdrit. Over minder dan een jaar is Utrecht aan de beurt. "Vandaag hebben we het definitieve contract getekend. Het was niet alleen voor de foto, maar ook juridisch belangrijk. Dat heeft met een kleine ceremonie plaatsgevonden", aldus Verschuure.

 Burgemeester Van Zanen tekent het contract met de Vuelta Burgemeester Van Zanen tekent het contract met de Vuelta | Foto: La Vuelta Holanda

"Elke ronde heeft zijn eigen accenten, de Vuelta is heel familiair. In de omgang is het echt een familie-evenement. Het is iets eenvoudiger en de regels zijn iets minder streng. We willen het ook anders organiseren, met een ploegentijdrit door alle wijken van Utrecht", vertelt de wethouder.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -