RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Burgemeester Jan van Zanen ziet Nederlander gele trui veroveren in Brussel

BRUSSEL - Op de Avenue du Parc Royal in Brussel heeft burgemeester Jan van Zanen gisteren zien gebeuren wat in 2015 niet lukte op het Jaarbeursplein in Utrecht: een succesvolle Nederlandse greep naar de gele trui. Wat Tom Dumoulin toen niet lukte in de proloog, kreeg Mike Teunissen wel voor elkaar in een wonderbaarlijke eindsprint. Voor de Utrechtse burgervader was het een verheugend slotstuk na het volgen van de eerste etappe van de Grand Départ Bruxelles.

Van Zanen behoorde tot het grote gezelschap van buitenlandse burgemeesters dat was uitgenodigd door de directie van de Tour de France. Hij reed de eerste etappe mee in de directiewagen met Marie-Odile Amaury, topvrouw van de algemene organisatie ASO en oud-winnaar en Tour-ambassadeur Bernard Thevenet.

Van Zanen trof onder andere zijn collega's uit Leeds (Tourstart 2014) en Kopenhagen (Tourstart 2021). Het was een vreugdevolle dag, die goed was voor het aanhalen van banden. Na de huldiging van Teunissen zei Van Zanen: "Het gaat hier ook over de dingen die je voor elkaar kunt doen en wat je van elkaar kunt opsteken. Dan gaat het over duurzaamheid, veiligheid, elektriciteit. Zo sprak ik ook met de Denen. Het lijkt daar een beetje op Utrecht. De directeur van de Vuelta, Javier Guillén was er ook. Goed om mee te praten voor onze start in 2020. To be continued!"


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -