RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zoetemelk: "Ook op de Grebbeberg en Amerongse Berg kan van alles gebeuren"

1/4
UTRECHT - Hetparcoursvan'La VueltaHolanda' in2020is positief ontvangen. DeRonde van Spanjedoet dan ook diverse Utrechtse wijken en gemeenten aan. Het is 'een echtHollands parcours', aldus Joop Zoetemelk.

De Ronde van Spanje start met een ploegentijdrit door Utrecht en de tweedeetappe voertvanaf DenBosch naar diverse Utrechtse gemeenten zoalsRhenen,de Utrechtse Heuvelrug, Amersfoort, Zeist en De Bilt.


De Amerongse Berg en Grebbeberg, dietijdens de tweede etappeworden beklommen, moetenniet onderschat worden,zegt Zoetemelk die in1971 het bergklassement van de Ronde van Spanje won en ook een etappe op zijn naam schreef. "Ik lach daar niet om hoor. Ook daar kan van alles gebeuren."

Zoetemelk over de Vuelta


VAN ZANEN
"Dit komt wel binnen", reageerde burgemeester Jan van Zanen. "Ik ben nu veel meer dan tijdens de Tour de France betrokken bij de organisatie, lobby en contacten.Het is dus heel anders nu, intenser. Ik draag nu, met heel veel anderen,bij aan de trits van Utrecht: de Giro in 2010, de Tour in 2015 en de Vuelta in 2020."

Interview met Jan van Zanen


 De Vuelta-sokken van Van Zanen De Vuelta-sokken van Van Zanen | Foto: RTV Utrecht

DATA
Op welke dagen precies gekoerst wordt in augustus, hangt af van de internationale sportkalender. De internationale wielerfederatie UCI zal de data op korte termijn bekendmaken. Eerder werd uitgegaan van een ploegentijdrit op vrijdag 21 augustus.

HetVuelta-peloton raast in augustus 2020 intotaal langs 34 Nederlandse gemeenten over ruim 410 kilometer. De organiserende steden zijn Utrecht, Den Bosch en Breda,samen met deprovincies Utrecht enNoord-Brabant.De ploegenpresentatie wordt op de donderdagavond voor het wielerweekeinde gehouden op hetVredenburg in de binnenstad van Utrecht.

Nu de routes bekend zijn, gaat de organisatie van La Vuelta Holanda aan de slag met de invulling van het evenement. Thema's hierbij zijn: feest, gezond stedelijk leven en duurzaamheid. Het evenement krijgt extra beleving via verschillende activiteiten voor en door inwoners, verenigingen, organisaties, partners, bedrijven en instellingen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -