RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ziggo stopt met analoge radio, wat nu?


Ziggo stopt met analoge radio en stapt over op een digitaal signaal. Wat zijn de gevolgen  hoe kunt u straks toch naar Radio M Utrecht blijven luisteren?

Analoog naar digitaal
In 2021 beëindigt Ziggo stap voor stap analoge radio. Dit afbouwen gebeurt per regio. Klanten krijgen hier uiterlijk 5 weken van tevoren bericht over. Grote kans dat u al digitaal naar de radio luistert, want volgens Ziggo gaat het om een kleine groep mensen die nog analoog naar de radio luistert.

Digitale radio heeft een aantal voordelen. Het aanbod aan zenders is groter dan bij analoge radio en ook is het geluid helderder. Ziggo stopt met analoge radio zodat de bandbreedte gebruikt kan worden voor andere zaken, zoals sneller internet.

Controleren of u nog analoog luistert
Ziggo heeft op de eigen website een pagina opgetuigd om te helpen bij het overstappen naar digitale radio: Luister digitaal naar het beste signaal. Daar is te lezen hoe u kunt controleren of u nog analoge radio ontvangt. Dat gaat als volgt:

Controleer of uw radio, naast de stroomkabel, nog een andere kabel heeft die naar de wandcontactdoos ingaat. Is dit het geval? Ga dan naar radiofrequentie 98.8. Hoort u daar een boodschap? Zo ja, dan heeft u nog analoge radio. Hoort u niets, dan is uw regio pas later aan de beurt voor de overstap naar digitaal.

Manieren om digitaal te luisteren
Er verschillende manieren om radio te luisteren zonder analoog signaal:

Via de televisie. Wie digitale televisie heeft, kan ook op tv naar de radio luisteren. Hoe dat werkt, is afhankelijk van de aangesloten mediabox. Met het stappenplan van Ziggo leest u hoe dat gaat. Dit is een kosteloze optie. Wel vraagt het wat handigheid met instellen.

Met een FM-antenne. Ziggo-klanten kunnen een gratis antennekabel bestellen. Het signaal ontvangt gaat via de ether oftewel door de lucht. Een makkelijke en kosteloze optie, maar de kwaliteit van het signaal is niet in iedere regio even goed
.
Met een digitale radio-ontvanger. Wie met de antenne slechte ontvangst heeft, kan bij Ziggo ook een digitale ontvanger bestellen. Deze kost 50 euro. Het apparaat wordt verbonden met de huidige stereoset. Het is een duurdere optie, maar wel met goede ontvangst.

Een nieuwe digitale radio kopen. Bent u misschien toch toe aan een nieuwe radio? Via elektronicazaken en webshops zijn tal van modellen te koop.

Via onze website kunt u altijd online live luisteren naar Radio M Utrecht

Via de gratis App van RTV Utrecht kunt u ook altijd overal en altijd luisteren naar Radio M Utrecht

Voor meer informatie kunt u hier terecht.