RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Mijn Mooiste Plek 3


KLOMPENPAD TERMATENPAD

 

Route:13,5 kilometer - 20.769 stappen


Start:Tegenover het Wachthuisje Post 43,

Leusbroekerweg 6,

Leusden.

 

Let op: Er is hier beperkt parkeerplek. Bij het opstappunt TOP Theehuis Mon-Chouette, Leusbroekerweg 25B, Leusden is parkeerplek genoeg.

 

Openbaar vervoer: Bushalte Leusbroekerweg/De Mof, Leusden

 

Download GPX 

 

Informatie:

Wandel dit prachtige Klompenpad door veel verschillende landschappen in het buitengebied van Leusden en Woudenberg. Geniet van de bossen, landgoederen en de lokale geschiedenis. 

Een heerlijke wandelroute om even tot rust te komen en te genieten van de afwisselende natuur. 

Hier vind je meer informatie en de routekaart van de wandeling.

 

Markering:
Paarse markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Het is ook heel makkelijk om dit pad te lopen met de klompenpaden app. Download de app  hier.

Wouter Hamel:
De singer/songwriter Wouter Hamel is geboren in Den Haag maar bracht zijn jeugd door in Wijk bij Duurstede. In 2001 studeerde hij af aan het conservatorium van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht waar hij ‘Lichte Muziek en Zang’ studeerde. Sindsdien maakte hij vijf albums. Zijn debut ‘Hamel’ werd goud en het album ‘Nobody’s tune’ bereikte zelfs de Platina. Wouter Hamel is bekend in Nederland maar in Azië, en dan met name in Zuid-Korea heeft hij een ware sterrenstatus en kan hij niet zonder bodyguard over straat.

Inmiddels is hij bezig met zijn zesde album dat begin 2022 moet uitkomen. Op dit album staat onder andere het duet ‘Lucky Streak’ dat hij samen maakte met oud studiegenoot Lilian Hak.

Kijk voor meer informatie over Wouter Hamel op www.wouterhamel.com.

 

Lilian Hak:
Lillian Hak is een singer/songwriter, producer en voice over. Ze maakte verschillende albums en werkte ook samen met artiesten als Ozark Henry en T.Raumschmiere. Naast haar liedjes maakt ze ook muziek voor films, documentaires en commercials.

Kijk voor meer informatie op www.lilianhak.com.

 

Klompenpad Schutpad:
Is 13,5 kilometer nou net iets teveel van het goede dan start op hetzelfde punt het klompenpad Schutpad. Deze wandeling is 3 kilometer met mogelijkheid tot een uitbreiding zodat je 5 kilometer door het prachtige gebied wandelt.

Wat zijn Klompenpaden?
Klompenpaden staan garant voor de mooiste wandelingen in de provincies Utrecht en Gelderland. Wandelend over landgoederen, herstelde historische paden en dwars door boerenland is er genoeg te ontdekken en beleven. De makers van Klompenpaden – Landschap Erfgoed Utrecht  – willen dat wandelaars kunnen genieten van de mooie omgeving. Lekker struinen door het weiland, kleine doorsteekjes ontdekken, een kop koffie bij een boerenerf. Genieten van frisse lucht, rust en de streek. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Alle Klompenpaden worden ontwikkeld in samenwerking met vrijwilligers en ook na realisatie onderhouden door vrijwilligers. Door op deze manier bewoners actief te betrekken bij de Klompenpaden en het boerenlandschap weer toegankelijk te maken hopen we bij te dragen aan de in stand houding en verbetering van een mooi  landschap.