RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Mijn Mooiste Plek 2


KOEHEUVELS

Route
7,8 kilometer - 11.938 stappen

Start
Parkeerplats Henschotermeer
De Heygraeff
3951 Maarn

Download GPX hier 

Een wandelroute vanaf het Henschotermeer langs de Koeheuvels en door het dorp Maarn. Geniet op de Utrechtse Heuvelrug met deze heerlijke, afwisselende wandeling en sluit af met een frisse duik in het Henschotermeer.

Hier vind je meer informatie en de routekaart van de wandeling.

Koeheuvels
Het gebied de ‘Koeheuvels’ bestaat uit een open zandverstuiving, afgewisseld door heideplantjes en jeneverbesstruiken. Het is een restant van een oorspronkelijk veel groter stuifzandgebied met heide waar eeuwenlang schapen graasden. Doordat het gebied in snel tempo dichtgegroeide, werkt men sinds deze eeuw aan het herstel van het oorspronkelijk open en gevarieerde heide- en stuifzandterrein.

Tjerk Ridder
Tjerk Ridder is theatermaker, singer-songwriter en schrijver. Maar tegelijk: reiziger, verteller en inspirator. De afgelopen jaren maakte hij drie symbolische reizen op een specifieke manier én met een specifiek thema door Europa. Eén van die reizen was een 1.500 kilometer lange wandeltocht met zijn ezel Lodewijk over het Martinuspad, het pad van Sint Maarten.

Zijn projecten leidde tot authentieke theatervoorstellingen, waarin Tjerk zijn toeschouwers in vertellingen, liedjes en filmbeelden meeneemt op zijn reizen – en naar henzelf.

Meer informatie over Tjerk Ridder vind je hier .

Stichtse Lustwarande netwerk
Aan de oostkant van de provincie Utrecht, op de Utrechtse Heuvelrug ligt het Stichtse Lustwarande netwerk, gelegen tussen Driebergen-Zeist en Rhenen. De routes van dit wandelnetwerk zijn te volgen aan de hand van kleuren. Iedere route heeft een eigen kleur. De kleuren staan aangegeven op houten palen met een schuine kop. 

In totaal telt dit netwerk 61 mooie wandelroutes, variërend van 1 – 13 km, zo is er voor ieder wat wils! De wandelroutes gaan veel over onverharde paden, door bossen, heidevelden, langs landgoederen en door het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. 

De wandelroutes starten bij een Groene Entree, TOP of een parkeerplaats. Een Groene Entree of een TOP is een startpunt met voldoende parkeergelegenheid en een aansluiting op het openbaar vervoer. Vaak is hier ook horeca aanwezig. Ook vind je hier een informatiezuil.

Hier vind je meer informatie over het Stichtse Lustwarande netwerk.

De routes in Mijn Mooiste Plek worden verzorgd door Routebureau Utrecht 

Kijk voor veel meer wandel-, fiets- en vaarroutes op routesinutrecht.nl.

Deze aflevering en andere afleveringen van Mijn Mooiste Plek terug kijken dat kan hier!