RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Mijn Mooiste Plek 1


RONDJE KERSENPRACHT

Route
8 kilometer - 12.308 stappen

Start
Toeristisch Overstap Punt Kersenpracht Cothen
Graaf van Lynden van Sandenburgweg 2
3845 PB Cothen

Deze route volgt het wandelknooppuntennetwerk, volg de knooppunten:
11 – 14 – 55 – 86 – 87 – 88 – 46 – 41– 89.

Download GPX hier.

Wandel vanaf TOP Kersenpracht Cothen langs de Kromme Rijn stroomafwaarts naar het typische Kromme Rijndorp Cothen. Je wandelt langs het mooie Kasteel Rhijnestein, Brinkdorp, het centrale dorpsplein, korenmolen Oog in ’t Zeil en het fraaie inundatiesluisje van Cothen. Daarna vervolgt de wandeltocht zich in de richting van Langbroek waarna je door de rustige, groene omgeving terug wandelt naar het eindpunt.

Let tijdens het wandelen goed op de routekaart want een foutje is snel gemaakt!

Hier vind je meer informatie en de routekaart van de wandeling.

Kersen
Wandel je deze route in het voorjaar dan staan de fruitbomen in bloei en kan je genieten van de prachtige en heerlijk geurende bloesems. In de zomer en het najaar is het kersentijd en kan je in de omgeving bij diverse kersenstalletjes fruit kopen. Bezoek ook het Kersenmuseum vlak bij de start!

Klompenpad
Een iets langere route door het Kromme Rijngebied is het 11 kilometer lange Stoetwegenpad. Geniet van de Stichtse Lustwarande, een lint van landgoederen en buitenplaatsen, met grote diversiteit aan cultuur en natuur. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Meer informatie het Stoetwegenpad vind je hier.

Kromme Rijnpad
En als je echt even een flinke wandeling maken, loop je het 29 kilometer lange Kromme Rijnpad tussen Utrecht en Wijk bij Duurstede. Het Kromme Rijnpad is misschien wel de mooiste wandelroute van Utrecht. Deze gevarieerde wandeltocht tussen Utrecht en Wijk bij Duurstede volgt de loop van de Kromme Rijn en voert deels over een oud jaagpad. De route is in totaal 29 km lang, maar op te delen in verschillende etappes. Onderweg kun je genieten van grote verscheidenheid aan flora en fauna, statige landgoederen en boomgaarden en ontdek je delen van de Romeinse Limes en de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Hier vind je alle informatie over deze uitdagende wandeling.

Burgemeester Iris Meerts
Iris Meerts studeerde bestuurskunde aan de Universiteit Twente met een specialisatie in het openbaar bestuur en bijvakken in het Nederlands recht aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Na haar studie werkte ze als stagiaire in Brussel voor de Europese Commissie bij het directoraat-generaal Regionaal beleid en stadsontwikkeling en bij een lobbybureau.

Na haar werk in Brussel ging Meerts werken voor toenmalig burgemeester Bram Peper van Rotterdam als speechschrijver en organisator van een grote burgemeestersconferentie in het World Trade Center Rotterdam. Ze was verder sponsormanager en fondsenwerver voor het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Daarna was Meerts werkzaam als consultant voor adviesbureau Almende en als directeur van stichting Zelforganisatie. Bij beide organisaties hield zij zich bezig met zelforganisatie. Ook was zij lange tijd spreker en dagvoorzitter bij de Speakers Academy. Tot haar burgemeesterschap was zij laatstelijk werkzaam als managing director van het Centre of Expertise Cyber Security aan De Haagse Hogeschool.

Van 2007 tot 2009 was Meerts Statenlid van Zuid-Holland en namens de PvdA-fractie was zij woordvoerder jeugdzorg, zorg en welzijn. Op 16 december 2019 werd zij burgemeester van de Gemeente Wijk bij Duurstede. In haar vrije tijd houdt ze zich bezig met hardlopen.

Dominee Henk Steinvoort
Tot 2011 Werkt Steinvoort als Notaris in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Hij besluit om een studie theologie te gaan doen en studeert in 2016 af aan de Protestantse Theologische Academie. In 2018 wordt hij dominee van de protestantse Gemeente Cothen in de gemeente Wijk bij Duurstede.

Deze aflevering en andere afleveringen van Mijn Mooiste Plek terug kijken dat kan hier!