RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Persberichten


Persbericht: Utrecht eet samen tijdens de liveshow Het Grote Utrecht Stadsdiner


RTV Utrecht zendt op zondag 17 oktober, Wereldarmoededag, vanaf 18.00 uur live Het Grote Utrecht Stadsdiner uit. In het programma worden zowel verhalen als een maaltijd gedeeld. Het wordt door Gabriel Erlach & Oscar Kocken vanuit de bieb op de Neude gepresenteerd. Het thema van de uitzending dit jaar is: ‘kansen om te leren voor iedereen, je hele leven lang’. Gasten zijn onder andere wethouder Linda Voortman en voetballer en oprichter van Dromen voor de Toekomst Redouan El Yaakoubi. Ook zijn er bijdrages vanaf verschillende locaties in Utrecht.

Net als vorig jaar is het nu ook weer mogelijk om een speciaal dinerpakket te bestellen en zo een gezamenlijke maaltijd te koken die daarna samen gegeten kan worden. Voor dat het live programma te zien is zendt RTV Utrecht om 17.30 uur het programma Het voorprogramma uit. Speciaal voor Het Grote Utrecht Stadsdiner hebben dit jaar de koks van The Colour Kitchen een traditioneel Utrechts gerecht voor het maaltijdpakket samengesteld; de Vijfschaft. In Het voorprogramma laten de koks stap voor stap zien hoe je het recept kunt klaarmaken. Het pakket is te bestellen via www.stadsdinerutrecht.nl. Dus kijk zondag 17 oktober gezellig naar RTV Utrecht of UStad met je bord op schoot, dan eten we allemaal samen!

Delen zit in het DNA van Utrecht, als Romeinse soldaat scheurde Sint Maarten, beschermheilige van de stad Utrecht, zijn mantel doormidden voor een bedelaar op straat. Het rood/wit van de gedeelde mantel is nog steeds terug te vinden in het wapen van de stad.

Het programma is mede mogelijk gemaakt door de Sharing Arts Society, de Armoedecoalitie Utrecht, de Bibliotheek Utrecht, de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht. Meer over Het Grote Utrechts Stadsdiner staat op www.rtvutrecht.nl/stadsdiner.

 


Eerder verschenen persberichten:
- Utrecht eet samen tijdens de liveshow Het Grote Utrecht Stadsdiner
- Maarten van Rossem terug bij RTV Utrecht
- Radio M Utrecht gaat terug naar de sixties
- Deel drie van de K.F. Hein documentaireserie te zien bij RTV Utrecht
- RTV Utrecht zendt Spinvis, Concert op de Dom uit
- Serie over spontane natuur op RTV Utrecht
- Week van het Water bij RTV Utrecht