RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Leerlingen in Meerkerk onderwerpen burgemeester aan vragenvuur

1/4
MEERKERK/MEERKERK - Kinderen van basisschool De Springplank in Meerkerk zijn vandaag voorgelezen door burgemeester Sjors Fröhlich. Hij werd uitgenodigd door de school in het kader van de Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is 'worden wat je wil'.

Fröhlich: "Wat mij betreft is het thema het beste thema in jaren van de Kinderboekenweek, het is namelijk mijn levensthema. Je kunt worden wat je wilt." Om de kinderen meer te vertellen over het beroep van burgemeester hebben de leerlingen Fröhlich het hemd van het lijf gevraagd.

Burgemeester Vijfheerenlanden op bezoek bij OBS De Springplank in Meerkerk


"Waar heeft u de ketting gekocht?" is de eerste vraag aan de burgemeester. Daarop moet de burgemeester toch wel even iets rechtzetten: "Burgemeesters zeggen altijd: 'een fiets heeft een ketting, en een burgemeester heeft een ambtsketen. Dat is een sjiek woord voor een ketting", vertelt Fröhlich.

 De kinderen willen van alles weten van de burgemeester De kinderen willen van alles weten van de burgemeester | Foto: RTV Utrecht / Caroline Geijsman

Thijs wil van de burgemeester weten: Hoe kan je beter worden als je ziek bent? En weer een ander wil weten of de burgemeester een huisdier heeft. Burgemeester: "Ja, kippen en schapen", dat vinden de leerlingen grappig om te horen. Fröhlich: "Maar die dieren lopen niet binnen. Wel hebben we een keer een lammetje gehad, Madelief, en die moesten we af en toe een flesje geven. Zij liep toen wel in de keuken en in de kamer."

Na een tiental vragen is het tijd voor de burgemeester om de kinderen voor te lezen. Hij heeft het boek De Nieuwe Kleren van de Keizer meegenomen. Fröhlich leest voor: "Hij stond helemaal in zijn nakie, en had zelfs zijn onderbroek uitgetrokken", het verhaal zorgt voor veel gegiechel bij de kinderen.

 Burgemeester Sjors Fröhlich leest de kinderen voor Burgemeester Sjors Fröhlich leest de kinderen voor | Foto: RTV Utrecht / Caroline Geijsman

Met een dans en een lied van de Kinderboekenweek wordt het bezoek van de burgemeester op de school feestelijk afgesloten.

De Kinderboekenweek duurt nog tot en met 17 oktober.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -