RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Man (51) die structureel zijn dochters seksueel misbruikte moet 8 jaar de cel in

MEERKERK - Een 51-jarige man uit Meerkerk moet acht jaar de cel in omdat hij jarenlang zijn drie minderjarige dochters seksueel misbruikte. De rechter spreekt van een schokkende zaak.

De man geeft toe dat hij zijn dochters jarenlang meerdere keren per week verkrachtte, toen ze 8 tot 17 jaar oud waren. Toen zijn oudste dochter in 2013 het ouderlijk huis ontvluchtte en bij haar grootouders ging wonen, deed ze aangifte tegen haar vader. Maar de man maakte zijn dochter uit voor leugenaar.

Ondertussen begon hij ook zijn twee jongste dochters te misbruiken. Pas vorig jaar kwam een einde aan de incest, toen een van de andere dochters ook aangifte deed.

De rechter neemt het de man zeer kwalijk dat hij jarenlang 'op zeer ernstige en grove wijze' inbreuk heeft gemaakt op de lichamelijke integriteit van zijn dochters. "Juist van een vader mag worden verwacht dat hij zijn dochters beschermt." Ook vindt de rechter het extra kwalijk dat de seks plaatsvond in het ouderlijk huis. "De plek waar de kinderen zich juist veilig hadden moeten voelen."

Lees ook: Man uit Meerkerk verdacht van jarenlang misbruik van zijn drie dochtertjes

De Meerkerker heeft een licht verstandelijke beperking, concluderen deskundigen die hem onderzochten. Hij is dus verminderd toerekeningsvatbaar, waardoor de straf uitkomt op acht en niet negen jaar cel. Naast de celstraf mag de man ook vijf jaar geen contact opnemen met zijn dochters. Ook moet hij hen een schadevergoeding betalen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -