RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Horecaondernemers bang voor agressie van gasten als ze om coronapas moeten vragen

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Horecaondernemers zijn bang dat ze vanaf 25 september te maken krijgen met agressie van gasten. Vanaf die datum is de coronapas verplicht in de horeca. Het checken van de QR-code is een taak van de horecazaken zelf, zo maakte demissionair premier Mark Rutte gisteravond bekend.

Erwin Storm van restaurant De Koning van Denemarken in Rhenen kreeg vlak na de persconferentie al de vraag of hij de code ook daadwerkelijk ging controleren. "Rond 20.00 uur ging de telefoon. Iemand wilde voor 26 september reserveren voor en groep met twintig personen. Dus ik zei dat ze er rekening mee moesten houden dat ze de QR-code mee zouden nemen. Hij vroeg zich af of we daar ook aan meededen, want hij had gelezen dat veel zaken dat niet deden", aldus Storm. "Wij krijgen dit opgelegd vanuit de regering en we moeten het uitvoeren. Daarin hebben we geen keuze. Dus don't shoot the messenger."

Op straat wordt wisselend gereageerd op het laten zien van de coronapas. Zo geeft een vrouw uit Utrecht in onderstaande video alvast aan dat ze niet van plan is de pas te laten zien. Dat ze het horecapersoneel daarmee in een lastige positie brengt, maakt haar weinig uit. "Dan moet je daar maar niet gaan staan", is haar redenatie.

Wisselende reacties op het laten zien van de coronapas in de horeca


Volgens Storm is het met al die verschillende meningen lastig om het nog goed te doen. "Er is een tweestrijd. De mensen die komen verwachten ook dat de mensen die binnen zijn gevaccineerd of getest zijn. Als ik mensen zomaar binnenlaat, heb ik weer een discussie met hen. Wij als horeca krijgen hier wel mee te maken. Ik vind dat lastig."

De horecabaas roept bezoekers dan ook op een beetje lief te zijn voor het horecapersoneel. "Dan maken we er samen wat moois van."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -