RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Jonge Biltse theatermaker maakt voorstelling over diabetes: 'Balans vinden in het leven is universeel'


LAGE VUURSCHE/DE BILT - Op jonge leeftijd werd bij de nu 25-jarige Imre van den Bosch uit De Bilt diabetes type 1 vastgesteld. Over wat dat doet met zijn leven maakte hij een heel persoonlijke voorstelling. Die is dit weekend te zien tijdens theaterfestival Vuurol in Lage Vuursche.

In twintig minuten maakt theatermaker Imre van den Bosch de bezoeker deelgenoot van wat het voor hem betekent om te leven met diabetes. Hoe die boodschap bij hem binnen kwam als jonge jongen, het steeds moeten zoeken naar het juiste evenwicht. "Voor mij is dat het vinden van hoge en lage bloedsuikers. Ik hoop dat mensen zich niet alleen met mij en mijn ziekte kunnen identificeren, maar ook voelen dat balans vinden in het leven universeel is."

 Imre van den Bosch balanceert tijdens de voorstelling letterlijk op grote hoogte. Imre van den Bosch balanceert tijdens de voorstelling letterlijk op grote hoogte. | Foto: RTV Utrecht / Kees Hoogendijk

Theaterfestival Vuurol is locatietheater in de bossen bij Lage Vuursche. Van den Bosch maakt daarvan dankbaar gebruik met spanbanden tussen de bomen waar hij overheen loopt. Dat lijkt gevaarlijk maar is het volgens de Biltse theatermaker niet: 'Ik train laag op de grond. De eerste paar uur is het meest frustrerend want je kunt dan nog geen stap zetten. Later krijg je er steeds meer voor terug."

 Theatermaker en regisseur Imre van den Bosch Theatermaker en regisseur Imre van den Bosch | Foto: RTV Utrecht / Kees Hoogendijk

Van den Bosch hoopt dat anderen die te maken hebben met diabetes type 1 zich herkennen in het verhaal van de voorstelling. Daar hoort voor hem zeker ook bij dat het soms helemaal niet meevalt. Wat dat betreft ziet hij de keren dat hij van de spanband naar beneden viel ook als metafoor voor het leven. "Je leert hoe je moet vallen."

Theaterfestival Vuurol is dit weekend uitverkocht maar Imre van den Bosch hoopt zijn voorstelling in de toekomst ook op andere locaties te kunnen spelen.

Imre van den Bosch repeteert zijn voorstelling in de bossen van Lage Vuursche


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -