RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Boekhandelaar: 'Kom lekker snuffelen, we zijn er nog niet'

1/4
WOUDENBERG - Boekhandelaar Jacqueline van Lunteren van de boekwinkel in Woudenberg maakt zich zorgen over het voortbestaan van de fysieke boekwinkel. "We zijn nog niet helemaal op peil, we moeten de balans tussen online en offline verkopen beter krijgen."

"Online heeft ons heel erg veel geholpen toen mensen fysiek de winkel niet mochten bezoeken en dat was natuurlijk ook heel fijn, maar de winkel heeft zo'n toegevoegde waarde, dat we hopen dat mensen lekker komen snuffelen. De vanzelfsprekendheid dat winkels open zijn is heel lang weggeweest, mensen moeten dat vertrouwen terugkrijgen."

Verslaggever Robert-Jan Booij in de Woudenbergse boekhandel.


In de boekwinkel was het vanmiddag wel druk, zag verslaggever Robert-Jan Booij, al liepen ook veel mensen met slechts een pak punaises de winkel uit. "We zien iedereen graag komen", zegt Jacqueline. "We hebben iedereen heel hard nodig. Maar we zien ook wel dat mensen blij zijn hoor, dat ze de winkel weer fysiek kunnen bezoeken."

Toch merkt ze dat het online winkelen ongekend populair blijft, helemaal na de lockdown: "Maar kom vooral langs", zegt ze. "Als wij het hier niet hebben kunnen ook wij het hier bestellen, en dan hebben we het ook morgen."

Robert-Jan Booij in gesprek met boekverkopers.


Een meneer komt snuffelen en raakt aan de praat met Booij. "Ik kom toch lekker even snuffelen hoor, het is toch wel lekker zo'n boek eerst even in je handen te hebben en te kijken of het je aanspreekt."

Jacqueline is blij: "En ook voor boekentips staan wij altijd klaar in de winkel, het voegt echt iets toe, dat fysieke contact.


Zorgen bij de boekwinkel in Woudenberg


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -